Skip to content

Sudarila se dva minolovca Britanske Mornarice u Perzijskom zaljevu (VIDEO)

Kraljevska mornarica Velike Britanije pozabavit će se neugodnim videom koji počinje kružiti društvenim mrežama.

Dva mornarička elitna lovca na mine, HMS Chiddingfold i HMS Bangor, sa sjedištem u Bahreinu, bili su uključeni u nesreću u kojoj je Chiddingfold udario u Bangor. Izvještava se da su oba plovila pretrpjela štetu, ali nitko od osoblja nije ozlijeđen, piše UK Defence Journal.

Glasnogovornik Kraljevske mornarice potvrdio je incident – ​​teško ga je zanijekati uz video na internetu – ali ne daje nikakve uvide jesu li postojali vremenski uvjeti, mehanički problemi ili pogrešna procjena pri manevriranju.

Izvješća govore da tim putuje u Bahrein kako bi procijenio puni razmjer štete i istražio okolnosti.

“Svjesni smo incidenta u vezi s dvojicom lovaca na mine u Bahreinu. Nema žrtava kao rezultat ovog incidenta i bilo bi neprimjereno dalje komentirati dok istraga traje”, odgovorila je Kraljevska mornarica na upite medija.

Naručen 1983., Chiddingfold je na dugoročnom zadatku u regiji Perzijskog zaljeva kao dio operacije Kipion kako bi se održala sloboda plovidbe i slobodan protok trgovine. On je jedan od osam lovaca na mine klase Hunt u Kraljevskoj mornarici.

HMS Bangor je noviji, pušten u službu 1999. godine, a prema izvješćima bio je pričvršćen uz bok na vezu u Bahreinu. On je jedan od sedam brodova za protuminske mjere klase Sandown u Kraljevskoj mornarici. S 39 članova osoblja, on ima timove uključujući stručnjake za borbu protiv mina i ronioce za razminiranje.