Skip to content

SUDBINA JE ČEKALA 68 GODINA DA IH PONOVO SPOJI: Ljubavna priča koja je dirnula ceo svet

Nesvakidašnja priča koja vraća veru u “pravu” ljubav. Pre 68 godina, dok su još bili u srednjoj školi, Fred Pol (84) i Florens Harvi (81) su bili u vezi.

Upoznali su se kao tinejdžeri u malom kanadskom gradu, bila je to ljubav na prvi pogled. Započeli su vezu, ali životni putevi su im se razdvojili. 68 godina kasnije, tokom pandemije korona virusa, ponovo su pronašli jedno drugo.

U mladosti su Fred i Florens bili su nerazdvojni, a zajedno su bili dve godine. “Ona je bila moja prva prava ljubav i moja prva devojka”, rekao je 84-godišnjak za CNN.

Ali, kada je njemu bilo 18 godina, a Florence 15, svako je krenuo svojim putem. Pol se preselio u Toronto zbog posla, a godinu kasnije vratio se u gradić kako bi potražio Harvi. Nažalost, tada je saznao da se ona odselila.

Život se nastavio i oboje su se vančali za neke sledeće ljubavi. Florens je supruga, s kojim je dobila petoro dece, izgubila 2017. godine, a Fredova supruga Helen, s kojom je dobio dvoje dece, preminula dve godine kasnije, prenosi mondo.me.

Tuga je ponovo spojila Florens i Freda, koji su ostali u kontaktu. Nazvala ga je kako bi ga utešila i rekla mu da će vremenom biti lakše. Čuli su se sve češće, pričali o svemu, prisećali starih vremena…

“Bila je moja prva ljubav. Moja prva devojka i moja prva prava ljubav. Razgovarali smo jednom nedeljno, po dva, tri puta i na kraju svaki dan satima. Stvarno smo se ponovno povezali iako se nismo videli sve te godine. Znao sam, to je to” rekao je Pol za “CNN”.

Posle više meseci telefonskih razgovora, Florens ga je iznenadila za rođendan u julu prošle godine, otišla je u Toronto.

“Kada sam saznao da je u gradu i dolazi kod mene, već je bilo 23 sata. Izjurio sam iz kreveta, obukao se i kredom na prilazu napisao: “Dobrodošla, Florens”. Kada je stigla, odšetao sam do automobila, zagrlio je i poljubio u obraz. Držao sam je za ruke i odmah znao da mi je uzela srce”, rekao je.

Tri dana kasnije odlučili su da se venčaju. Porodice su ih pitale zašto žure toliko. Rekli su da ne žele da gube vreme već hoće da ostatak života provedu zajedno. Fred je tada počeo sa lečenjem zbog raka želuca. Florens mu je poručila da ga neće napuštati.

Venčali su se osmog avgusta okruženi najužim članovima porodice i prijateljima u crkvi Džordžtaunu u državi Ontario.

“Bio si prvi mladić koji me otpratio kući kada smo bili tinejdžeri. Pretpostavljam da ćeš biti i poslednji”, rekla je Florens koja planira da sa Fredom poseti gradić u kojem su se zaljubili.

Sidebar