Skip to content
Supruga i muž

Supruga nije ugasila Facebook: MUŽ SAZNAO ISTINU

Setu Meguu (33) iz Valdoste u SAD svijet se okrenuo u trenu. Sve u šta je vjerovao raspršilo se kao pijesak na vjetru. Shvatio je da je njegova idilična porodica obična iluzija.

Naime, jedne večeri ugledao je upaljen računar sa otvorenim Facebook profilom supruge Krisi. Nešto mu nije dalo mira i krenuo je provjeriti njene poruke. Ono što je tamo pronašao nije očekivao ni u najcrnjem scenariju – supruga ga vara, ali ne s jednim muškarcem, već sa više njih.

Pred očima mu je proletio njihov desetogodišnji brak, rođenje četvoro djece… Prisjetio se kako su osam godina živjeli lijepim porodičnim životom, bili su srećni, barem se tako njemu činilo.

Međutim, posljednje dvije godine Krisi kao da više nije bila onakva žena kakva je bila prije, promijenila se. Komunikacije među njima je nestalo, ostajala je vani sve duže, ponekad cijelu noć nije dolazila kući.

Među porukama na Facebooku bilo je i onih po kojima je shvatio da se s jednim muškarcem viđa već godinu dana. Bio je utučen. Svoje neugodno iskustvo opisao je na blogu “Love What Matters”.

“Ja sam samo dečko koji je bio oženjen najboljom prijateljicom deset godina i koji je otkrio da ga ona vara. To je dovelo do kraja našeg braka. Imamo osam predivnih godina iza sebe i dvije koje su bile kao iz pakΙa”, napisao je.

Pokušavao je shvatiti zašto ga je varala ali bezuspješno. Prisjetio se kako su se upoznali.

“Imali smo spokojan odnos ispunjen radošću i povjerenjem. Zaljubili smo se i vjenčali kada samo imali 19 godina. Zajedno smo prošli kroz fakultet, krenuli u avanture, volontirali zajedno… Dobili smo četvoro divne djece, kupili smo kuću, imali smo izuzetno zdravu fizičku intimnost. Podržavali smo jedno drugo u snovima”, ispričao je.

“Nakon osam godina i četvoro djece; Stivi, Nile, Tajtusa i Olive, počeo sam osjećati da nešto nije u redu. U početku sam vjerovao da je to zbog stresa na poslu, puno djece i nove kuće. Pokušao sam s njom sjesti i razgovarati, ali to je bilo izuzetno teško. Zanimalo me je gdje odlazi noću, ali ona je izbjegavala da odgovori”, nastavio je.

Počela je, kaže, sve duže ostajati vani, a potom se sve češće nije vraćala kući do jutra. Promijenila je lozinke na društvenim mrežama. Uvjeravala ga je da je ‘zaglavila s prijateljima’.

“Pokušavala je prikriti tragove. Kod kuće je zaključavala telefon, plaćala je stvari gotovinom kako ne bih ušao u trag na osnovu izvještaja iz banke. Priznajem, razum mi je govorio da nešto nije kako treba, ali tada sam još imao povjerenja u nju. Srce mi je nekako govorilo da me ona ne bi prevarila i da paničim bez veze. Ali, nije bilo tako”, rekao je.

Kaže da ga je najviše zaboljelo kada je shvatio da s ljubavnikom, sa kojim je bila u vezi godinu dana, nije samo zbog seκsa, već se i zaljubila u njega.

“Dala mu je svoje srce, to me najviše zaboljelo. Kad se samo sjetim koliko sam joj vjerovao i trudio se olakšati joj život. Dizao sam se po noći da pazim na bebe, stavljao ih nazad na spavanje. Pazio sam da se ona odmara. Ja sam bio onaj koji je rintao u skladištu, utovarivao sam kamione da bih osigurao porodicu dok je ona završavala magistarski rad. Osjećam se izdano i slomljeno”, prisjetio se.

“Rekla mi je da sam ja dobar čovjek ali da je ona ta koja se promijenila. Rekla mi je da je pustim da nastavi sa svojim životom te da to savjetuje i meni. Sada su mi djeca prioritet u životu”, dodao je.

Njegova sad već bivša supruga je na Facebooku promijenila status i navela je sada u vezi sa ženom, piše “Daily Mail”, a prenosi “24sata.hr”.

Set je također pronašao novu djevojku.

Sidebar