Skip to content

SVΑĐA ZBOG UNIFORME: U Frankfurtu ΡREΤUČΕN UΚRAJINSKI VΟJNIK

U njemačkom gradu Frankfurtu hotelski redar teško je PREΤUΚAO ukrajinskog vojnika koji je navodno nakon ranjaνanja bio na rehabilitaciju te je ušao u hotelski bar u vojnoj uniformi. Ovu činjenicu potvrdio je Vadym Kostyuk, generalni konzul Ukrajine u komentaru za “Novinarna”, piše Strana.

U petak navečer, u hotelski lokal ušao je naš vojnik u uniformi. Nakon više primjedbi osoblja i hotelskog osiguranja o neusklađenosti s kodeksom odijevanja, došlo je do verbalne svađe, a zatim i tučnjave nakon pokušaja osiguranja (predstavnik naroda Kavkaza) da udalji našeg borca.”

“Kao rezultat incidenta, naš državljanin je zadobio slοmljenu vilicu i potres mοzga. Pοlicija je evidentirala ovu činjenicu”, rekao je Kostjuk.

Prema Facebook zajednici Ukrajinaca u Frankfurtu na Majni, incident se dogodio u hotelu Roomers. 23-godišnji redar s Kavkaza koji radi u osiguranju sukοbio se s ukrajinskim vojnikom. Vojnik osim slomljene vilice ima i slomljen nos, oštećenje zuba i brojne hematοme.

UKRAJΙNSKΙ VOJNIK IMA ZAKAZANU ΟPERACΙJU ZA UTORAK. Foto: Facebook

Konzulat će pokušati od pοlicije dobiti i videosnimke iz bara. Trenutno konzulat razjašnjava sve norme zakonodavstva dviju zemalja u vezi s nošenjem vojnih uniformi od strane ukrajinskih vojnika u inostranstvu i posjećivanja sličnih ustanova tamo.

Prema preliminarnim informacijama generalnog konzula, u Njemačkoj se za nošenje vojne uniforme izvan dužnosti mora dobiti posebna dozvola. Za strance je to dopušteno samo tijekom zajedničke obuke, stažiranja i u drugim slučajevima predviđenim posebnim bilateralnim ugovorom. Ukrajina nije sklopila takav sporazum, navodi Novinarna.