Skip to content

SVΕĆΕNICI u Poljskoj organizirali zabavu i UNAJMILI ΜUŠΚU ΡROSTITUΚU. Ovaj se onesνijestio

POLJSKA: Nedavno je izbio skandal u župi Dąbrowi Górniczi, župnom dvoru Blažene Djevice Marije Anđeoske, gdje je – kako je opisala “Gazeta Wyborcza” – nekoliko svećenika navodno pozvalo mušku prοstitutku.

Tužiteljstvo u Dąbrowi trenutačno istražuje okolnosti susreta koji se dogodio.

– U noći s 30. na 31. avgusta hitna pomoć i policija stigli su na crkveno imanje. “Fakt” doznaje da su spasioci intervenirali u službenom stanu svećenika Tomasza Z., vikara i urednika katoličkog časopisa “Niedziela Sosnowiecka”.

Događaj koji je organiziralo svećenstvo bio je isključivo SΕΧualne prirode. Njegovi sudionici pili su tablete za potenciju, ispričala je osoba upoznata s pričom.

Prema informacijama iz “Wyborcze“, u nekom trenutku zabava je izmakla kontroli i muška prοstitutka je izgubila svijest. Tada je netko od ljudi pozvao hitnu pomoć.

Kad je stigla Hitna, nikoga nisu htjeli pustiti u stan. Spasioci su bili prisiljeni pozvati policiju. Zahvaljujući intervenciji uniformiranih službenika, spasiocima je omogućeno da priđu muškarcu bez svijesti. Policija je materijale s intervencije predala tužiteljstvu u Dąbrowi Górniczi. Odmah je pokrenuta istraga o ovom slučaju.

Portparol lokalnog tužilaštva rekao je za Gazetu Wybroczu da je pokrenuta istraga o mogućem nepružanju pomoći osobi čije je zdravlje ugroženo, što je kazneno djelo za koje može da se dobije do tri godine zatvora.

Svećenik Tomasz koji je organizirao zabavu, zanijekao je bilo kakvu neprimjerenost događaja, oglasio se priopćenjem. “To je napad na Crkvu

“Da se nešto slično dogodilo malo poznatoj osobi, druge profesije, a ne medija ili svećenstva, ne bi bilo problema”, napisao je o. Tomasz iz Dąbrowe Górnicze za “Wyborczu”. Upravo se u njegovom stanu dogodio tulum.

Pater Tomasz je vikar iz župe sv. Blažene Djevice Marije Anđeoske u Dąbrowi Górniczi. Ovo je svetište biskupije Sosnowiec u koje svake godine hodočaste muškarci i dječaci, žene i djevojke, kao i članovi Duhovnog posvojenja začetih.

Biskupija Sosnowiec također je izdala priopćenje u vezi događaja u kojem su sudjelovali svećenici.

Glasnogovornik kurije fr. Przemysław Lach izvijestio je da je župnik u Dąbrowi Górniczi pismeno obavijestio Biskupijsku kuriju u Sosnowiecu o intervenciji hitne pomoći i policije u zgradi koja pripada župi. U priopćenju se navodi da je “istog dana biskup Sosnowieca imenovao komisiju koja će hitno objasniti okolnosti situacije”.

U naknadnom saopštenju, kurija je objavila da se „dosadašnji nalazi komisije razlikuju od informacija koje su iznijeli neki mediji“, iako nije navela koje tačno informacije smatra netačnima.

U međuvremenu, nedjeljni katolički novinski časopis Niedziela Sosnowiecka objavio je da je prekinuo saradnju sa Tomasom Z.