Skip to content

Svećenik ga pregazio i pobjegao, a onda ga opljačkao radnik Hitne!

Nevjerovatnu bešćutnost i beskrupuloznost pokazao je 35-godišnjak iz Jarmine, koji je osumnjičen da je 19. rujna 2020. orobio 57-godišnjaka u nesvjesnom stanju nakon što je na njega prije toga naletio kombi koji ga je odbacio u odvodni kanal.

I vozač kombija 65-godišnjak iz Tovarnika, a neslužbeno se doznaje da je riječ o mjesnom župniku/sveštenikui Stjepanu Vukovcu, koji je udario 57-godišnjaka pobjegao je s mjesta nesreće, a da o tome nije obavijestio ni Hitnu pomoć ni policiju, piše Bljesak.info.

Zbog toga je zaradio kaznene prijave za izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći.

Župnik je poslije nekim ljudima u selu rekao da mu se učinilo kako je nešto udario te se nakon nekih 50-100 metara zaustavio, ali da ništa nije vidio, pa je nastavio voziti. Policija ga je otkrila dva dana nakon nesreće.

Unesrećeni pješak tako je ostao ležati u nesvjesnom stanju u kanalu, no nedugo zatim naišao je 54-godišnjak iz Ilače, koji je prolazio automobilom i čim je vidio čovjeka u kanalu zaustavio se te pozvao Hitnu pomoć i policiju. Ozlijeđeni je potom prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, gdje su mu morali sanirati teže ozljede koje je zadobio, ali i utvrđivati identitet, jer uz sebe nije imao dokumente, javljaju hrvatski mediji.

Kada je došao k sebi ispričao je policajcima sve čega se sjeća, ali im je kazao i da je u džepu imao novčanik s novcima i osobnim dokumentima. Policija je sada pred sobom imala i potencijalnu tešku krađu.

Vozilo hitne pomoci

Odmah su otvorili istragu, ispitali sve koji su bili u nekom kontaktu s unesrećenim i prije nekoliko dana došli do saznanja da bi počinitelj krađe mogao biti 35-godišnjak iz Jarmine kojega su kazneno prijavili.

No, ono što je u ovom slučaju dodatno zapanjujuće je da se prema neslužbenim informacijama radi o djelatniku Hitne pomoći koja je izašla na tu intervenciju.

PU vukovarsko-srijemska izvijestila je kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe te je i protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom odvjetništvu.

Potvrdu su mediji pokušali dobiti i od ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mate Matića, ali je on rekao da o tome nema nikakvih informacija.