Skip to content

Svekrva je odlučila testirati svoje tri snahe, a rezultati nikoga neće ostaviti ravnodušnim

  • OVA PRIČA POKAZAT ĆE VAM ŠTA SVE MOŽETE DA OČEKUJETE OD LJUDI

Rodila sam tri sina, svi su odrasli, škole završili, zaposlili se i kasnije oženili. Zasnovali su svoje obitelji i živjeli sa svojim suprugama odvojeno od mene. Jednoga dana posjetila sam najstarijeg sina i zamolila ga da kod njih navečer prenoćim. Ujutro rano zamolila sam snahu da mi donese vodu.

– Donijela mi je veliki bokal iz koga sam mogla piti. Popila sam malo vode a ostatak vode iz bokala sam prosula po posteljini kreveta na kojemu sam spavala.

Kada je snaha donijela jutarnji čaj, rekla sam joj: Draga snaho, ja sam se pomokrila u posteljinu za vrijeme spavanja, to se često događa starijim osobama. Kada je saslušala moje riječi, odmah je počela s povišenim glasom paljbu ružnih i pogrdnih riječi po meni, i na kraju mi je grubo rekla da trebam oprati posteljinu i staviti da se osuši.

– Ako se to drugi puta dogodi, neće mi više dozvoliti da kod njih prenoćim. Ja sam se trudila prikriti svoju ljutnju i razočarenje, a zatim sam oprala posteljinu i stavila da se suši. Nakon toga sam napustila njihov dom.

Istoga dana posjetila sam srednjeg sina i prenoćila kod njih

Ponovila sam istu radnju s vodom i posteljinom ujutro i kod njih. Snaha je u prisustvu moga srednjeg sina, galamila na mene i vrijeđala me a moj sin je samo bio pasivni promatrač. Nije se ni potrudio da zaštiti svoju majku.

Napustila sam njihov dom i uputila sam se kod najmlađeg sina

– Prenoćila sam kod njih i ponovno prosula ostatak vode po posteljini kreveta na kojemu sam spavala. Kada je najmlađa snaha ušla u sobu sa čajem, rekla sam joj da je posteljina mokra jer sam se u snu pomokrila.

Ona mi blago reče: Ne uzrujavaj se majko naša, to se često događa kod starijih osoba. KOLIKO PUTA SMO SE MI KAO DJECA POMOKRILI NA VAŠU ODJEĆU DOK SMO BILI MALI?!

foto: Shutterstock

Zatim je oprala posteljinu i osušila

– Poslije doručka ja sam rekla svojoj najmlađoj snahi: Kćeri moja, moja najdraža prijateljica mi je dala veću svotu novca da kupim zlatnu ogrlicu, narukvicu i naušnice njezinoj kćerki. Ja ne znam pravu mjeru, njezina kćerka je otprilike tvoje veličine i izgleda. Hoćeš li mi dozvoliti da uzmem mjeru tvog vrata i ruke radi ogrlice i narukvice?

– Uzela sam joj mjeru, a zatim otišla u prodavaonicu zlatnog nakita i kupila vrlo skupi nakit.

Nakon izvjesnog vremena došla su sva tri sina sa svojim porodicama na ručak kod majke. Poslije ručka majka je na sto stavila skupocjeni kupljeni zlatni nakit kojem su se svi divili.

Zatim je njima ispričala da je ona, kada je prenoćila kod njih, prosula vodu po posteljini i da to zapravo nije bila mokraća. Sinovi i snahe su u čuđenju pogledali jedni druge.

Uzela je skupocjeni zlatni nakit i stavila ga na tijelo najmlađe snahe rekavši: Bog mi nije podario kćerke, nego vas trojicu sinova. Ovo je moja kćerka, kod nje ću ja, ako Bog odredi da doživim poznu starost, provesti posljednje dane svoga života kako bi ona meni pružila potrebnu njegu i pažnju.

Tada su starija dva sina sa prekorom i razočaranjem pogledali u svoje žene.

Čini dobro i dobru se nadaj!

Izvor: usn.co.ba