Skip to content
Svetlana

Svetlana Cenić ljuta: Ovo društvo ne treba spašavati! Imamo milijarde, daće ih svojima!

Ekonomska analitičarka Svetlana Cenić gostovala je kod Senada Hadžifejzovića. Govorila je o uticaju koronavirusa na ekonomiju Bosne i Hercegovine. Evo šta je poručila:

Dajte sigurnost, to je najvažnije, radnicima, građanima i privredi! Vlast hoće da u javni dug pretvori i dug državnih i privatnih-stranačkih-podobnih firmi! Onda ćemo mi otplativati njihov dug! Ovo su virusni profiteri! Ako sada ne daju veću platu ovima koji voze robu i rade u tržnim centrima, haram im bilo!

– Mi nismo zaslužili da spašavamo ovo društvo! Treba nas raseliti, ograditi državu žicom i neka služi kao zoo vrt ili prirodne ljepote! Dodik i Novalić rekli da će se ekonomijom baviti nakon virusa, halo! Nećete se imati čime baviti! Ova država je sve uradila da proizvodnju i privredu satre u crnu zemlju!

Banke su likvidne, odluke Agencije za bankarstvo su skandalozne, pa banke ta prava već imaju! Treba jednostavno proglasiti moratorij – nema vraćanja kredita, ni kamata najmanje tri mjeseca, ni građani,ni firme! Ko će tužiti, prinudno naplaćivati?! Ko će nositi tužbe? Golub pismonoša?! Strane banke su povlačile pare u recesiji 2008 godine iz BiH! Šta ako ljudi budu tražili svoj keš a banke kažu da nema?!

E,onda mi recite kako imate pare za kredite?! Para ima! Imaju dva puta više para nego što je propisano !

U ratu: nekom rat-nekom brat, a u Koroni: nekom je Korona sestra,rođena! Tenderi,nabavke- ko će pitati “komisiju” gdje šta ide?! Taj Smailbegović, što je bio u ovom CD-u, šta hoće, zašto bi smanjio plaću radnicima?! Video u prilogu ispod:

Face.ba/bh-index.info