Skip to content

PRODAVALA IH ΡEDΟFILIMA: Ukrajinka privedena u Poljskoj zbog zlοstavljanja djece

POLJSKA: U Poznanju je privedena 52-godišnja ukrajinska izbjeglica koja je zlοstavljala svoju posvojenu djecu: mučila ih i prodavala djecu pedοfilima radi silοvanja, prenosi Strana.ua. vijesti poljske Gazete Wyborcza.

Svetlana P. došla je u Poljsku iz Sinelnikova, Dnjepropetrovska oblast. Ona nema svoju djecu, ali već 20 godina odgaja udomljenu djecu, piše list.

Dana 12. marta 2022. prešla je poljsku granicu s desetero djece u dobi od 4 do 16 godina.

Svetlanu i njezinu djecu udomila je lokalna obitelj u Poljskoj, koja im je pomogla s hranom, odjećom i kućanskim potrebštinama. Kasnije su primijetili da se djeca boje majke i da u njenom prisustvu nisu ni govorili.

Zbog toga se Poljakinja obratila policiji i u aprilu je započela istraga.

Organizirali su razgovor za djecu uz prisustvo psihologa, što je bio formalni razlog za izolaciju žene od udomljene djece. Tijekom razgovora djeca su priznala da ih je udomiteljica tukla i zlοstavljala ih na sve moguće načine.

Uhićena je ujutro. Suočava se s deset optužbi, po jedna za svako dijete.

U fazi istrage pokazalo se da je djecu prodavala pedοfilima u Ukrajini i Poljskoj. U to je vrijeme njihova udomiteljica stajala u blizini i po satu na telefonu procjenjivala je li prošlo 20 minuta dodijeljenih klijentu. Osim toga, sama je ulazila u intimne odnose s njima. Nasilje je bilo prisutno godinama.

Sama žena negira svoju krivnju i izjavljuje da djeca lažu. Tužiteljstvo smatra da je uračunljiva za izvođenje pred sud.

Policija je u ovom slučaju objavila samo jedno priopćenje u aprilu 2022. a zatim je nastupila tišina.