Skip to content

SVI ZAPADNI LΟVCI ĆE BITI UNIŠTENI, poručuje Kremlj

Poljska i Slovačka obećale su Ukrajini isporučiti borbene avione MiG-29. Slovačka planira prebaciti 13 MiG-ova 29, a Poljska 4. Iz Kremlja poručuju da će borbeni lovci biti uništeni.

Opskrba Oružanih snaga Ukrajine poljskim i slovačkim loνcima neće utjecati na tijek specijalne operacije u Ukrajini, jer će ruske oružane snage uništiti svu zapadnu opremu”, izjavio je Dmitrij Peskov, tajnik za medije predsjednika Ruske Federacije.

“Ovo je još jedan primjer kako neke zemlje NATO-a povećavaju svoju razinu uključenosti u sukob. Isporuka ove opreme ne može utjecati na ishod specijalne operacije, ali će Ukrajini i njezinom narodu donijeti dodatne nevolje. Tijekom SVO ova oprema će biti uništena“, rekao je Peskov tijekom konferencijskog poziva. Informaciju prenosi dopisnik URA.RU.

S druge strane, Vladimir Saldo, imenovan od strane Rusije “načelnik Hersonske oblasti”, najavio je svoju namjeru da “vrati Herson, ide sve do Nikolajeva, Odese i Izmaila”.

Sudeći po videu, govorio je na događanjima povodom devete godišnjice ruske aneksije Krima. Saldina izjava u dvorani je popraćena aplauzom.