Skip to content

SVIJEĆE TREBA PALITI S NAMJEROM: Vjeruje se da energija upaljene svijeće pomaže izmijeniti situacije!


Svijeće treba paliti s namjerom. Energija upaljene svijeće pomaže izmijeniti energiju situacije koja nas okružuje, a koju baš i želimo izmijeniti. Paljenje svijeće je vrlo jednostavno. Odlučite o namjeri.

Neka to bude npr. pronalaženje posla, savladavanje straha, razrješenje nekog sukoba, duhovni razvoj, dobivanje novca, doznavanje prave istine, ozdravljenje, ostvarenje nekog cilja, zaštita, započinjanje i održavanje sretne ljubavne veze, oslobađanje od loše navike ili nešto drugo.

Korisno je svijeću prije paljenja istrljati nekim mirisnim uljem. Ili, ako nemate nikakvog drugog, učinite to npr. s maslinovim uljem. Svijeću započinjemo trljati iz sredine i trljajući prema sjevernom (gornjem) vrhu u nju utiskujemo misaonu namjeru koju želimo ostvariti.

Uvijek trljamo u istom smjeru, sedam puta mentalno ponovivši svoj cilj. Nakon toga, opet iz sredine, sedam puta protrljamo svijeću u smjeru juga, odnosno prema njezinom dnu, točno utiskujući misli o onome što želimo ostvariti.

Kad smo tako istrljali svijeću uljem, palimo je i ostavljamo na sigurnom mjestu dogorjeti do kraja.

Važno je zapamtiti: Svijeća ne mora biti neke posebne veličine, ali dobro je voditi računa o usklađenosti boje i namjere paljenja.

Boje ŽUTA– za ispite i kreativnost, ZELENA – za novac i plodnost, ZLATNA – za samopouzdanje, bogatstvo i zaštitu CRVENA – za ljubav, strast, fizičku snagu, NARANČASTA – za strast, ROZA – ljubav, RUŽIČASTA – za nježnost, ljubav, prijateljstvo, ljubav s emocijama, PLAVA – za istinu, mudrost, iscjeljivanje.

LJUBIČASTA – za kontakt s duhovnim svijetom, psihičke sposobnosti i psihičko iscjeljivanje, SREBRNA – za snaženje energije, emocionalnu stabilnost, intuiciju, BIJELA svijeća može zamijeniti svaku drugu boju. SMEĐA, CRNA – OPREZ !!! – one su kao gromobrani!

Važne napomene

U svijeću je moguće urezati simbole: srce za ljubav, znak eura ili dolara za novac (ili jednostavno ispisati ime valute). Jedna svijeća za jednu želju, nikad ne upotrebljavajte već korištenu svijeću za neku novu želju.

Svijeću je bolje paliti šibicama nego upaljačem.

Ukoliko je nemoguće iz nekog razloga pustiti svijeću da dogori do kraja možete je ugasiti pa je, povratkom, ponovo upaliti ali s istom namjerom. Dobro je upaljenu svijeću držati u zdjelici koja je potpuno obuhvaćena, tako da u njoj ostaje otopljeni vosak i tako se smanjuje oρasnost od otvorenog plamena.

Dani za paljenje

NEDJELJA (dan Sunca): vitalnost, uspjeh, snaga, slava, dan za uništavanje negativnosti. Svijeća: zlatna – za samopouzdanje, narančasta – za snagu, vitalnost, zahvalnost.

PONEDJELJAK (dan Mjeseca): mir, iscjeljenje, suosjećanje, plodnost, pročišćavanje, njega, dan za osjećaje. Svijeća: bijela, srebrna.

UTORAK (dan Marsa): strast, hrabrost, zaštita, dan za inicijativu, odlučnost, energiju. Svijeća: crvena.

SRIJEDA (dan Merkura): svjesni um, učenje, putovanje, mudrost, dan za planiranje, komunikacija, predavanje, srijeda je mentalna- poslovni, privatni sastanak, intelektualni. Svijeća: žuta.

ČETVRTAK (dan Jupitera): novac, ekspanzija, napredak, velikodušnost, dan za sretne dobitke. Svijeća: zelena – za novac.

PETAK (dan Venere): ljubav, ljepota, uživanje, dan za ispunjenje želja. Svijeća: boja marelice za ljubav, crvena za ljubav, strast, ružičasta za nježnost, ljubav, prijateljstvo.

SUBOTA (dan Saturna): dugovječnost, temelji, preuzimanje obveza, dan za zavjetovanje. Svijeća: bijela, tamno plava – povezana uz treće oko, zaštita, istina, iskren odnos.

(fontanasvjetlosti)