Skip to content

TATA GODINE: Pravo iz rudnika došao na utakmicu, jer je obećao sinu

Fotografija oca i sina na košarkaškoj utakmici Kentucky Wildcatsa u SAD-u postala je viralna na društvenim mrežama.

Naime, tata rudar pravo s posla je došao na utakmicu sa sinom Eastonom.

Čovjek je stigao iz smjene u rudniku, još uvijek od prašine u radnoj uniformi. Bio je vidno umoran, dok je dječak bio nasmijan.

“Američki san moje porodice počeo je u Clarksburgu, u rudniku uglja, tako da me ova fotografija podsjeća na dom. Ono što su mi rekli je da je ovaj čovjek nakon svoje smjene požurio kući po sina kako bi ga mogao odvesti na utakmicu. Ne znam tko je on, ali imam VIP ulaznice za njega i njegovu porodicu”, napisao je trener Wildcatsa, John Calipari.

U komentaru se javila rudarova supruga i majka djeteta Mollie McGuire. Suprug joj se zove Michael, a sin Easton.

“Moj čudesni muž započeo je dan na poslu u 4.45 ujutro u rudniku uglja i radio je cijeli dan, a onda je vozio pravo u dvoranu kako bi uživao u utakmici sa sinom! Blagoslovljeni smo tako divnim čovjekom i više nego zahvalni! Volimo našeg rudara”, napisala je.

Kad je završio s poslom, Michael je nazvao suprugu i objasnio joj: “Neću imati vremena za tuširanje, inače ću propustiti veći dio utakmice s Eastonom”.

Bila je to prva košarkaška utakmica na koju je vodio sina.

“Imao sam izbor, ili ići odmah na utakmicu ili otići kući, istuširati se i propustiti poluvrijeme”, kazao je Michael, prenosi Fox News.

Rekao je da nije bio svjestan da će biti toliki hit na internetu, a da su mu odjednom počeli javljati brojni poznanici. Idući će put, nema sumnje, biti prava zvijezda u publici.