Skip to content

Poruka svima koji komentarišu žensko telo nakon porođaja

Mama Đovana Flečer podelila je na društvenim mrežama objavu uz sliku svog stomačića nakon porođaja.

Njen pozitivan status dirnuo je mnoge, i roditelje i one koji to nisu, i postao pravi viralni hit. Đovana je britanska spisateljica, blogerka i glumica udata za pevača i gitaristu popularnog benda McFly, Toma Flečera.

Nedavno je rodila njihovog drugog sina Badija. Prenosimo njen status:

“Pre nekoliko dana stranac je uperio prst u moj stomak, nasmejao se i rekao ‘O vidi, mamica još ima svoj stomak’. To je bilo jedanaest dana nakon porođaja. Šokirala sam se i smejala. Ali reči su ostale sa mnom. Očigledno. Na tome nije stalo i bio je još jedan komentar kako je moje lice ‘vitkije’.

Više od svega, zbunila me potreba te nepoznate osobe da podeli svoje misli. Da, još uvek imam stomačić. Ali on je čuvao mog malog dečaka sigurnim celih devet meseci. Taj stomačić je ispunio moj svet s još više ljubavi nego što sam mislila da je moguće. Stomačić je čudotvorac. Moj stomačić će vremenom nestati, ali ću mu uvek biti zahvalna kao i svom telu za sve što mi je pružilo”.

Još lepša je reakcija njenog supruga Toma Flečera:

“Tako sam ponosan na svoju predivnu suprugu Đovanu što je podelila ovo. Voleo sam njen stomačić kad su naši dečaci bili unutra i volim ga i sad! Toliko je pritiska na žene i neobazrivih komentara da odmah nakon porođaja vrate svoje telo u ‘normalu’ i, nezavisno o tome da li su namerno uvredljivi ili ne, mogu biti jako štetni.

Trebamo svi, muškarci i žene, podržavati i tapšati mamama za sve što su prošle kroz trudnoću, trudove i posle. Bio to prirodan porođaj, carski rez, porođaj u bazenu, kod kuće, u bolnici, svejedno kako i gde. mame, neverovatne ste – stomačići i sve ostalo!”

Sidebar