Skip to content

Teatralni nastup sudije doveo do DISKVALIFIKACIJE Novaka Đokovića

Nakon što je nesmotreno pogodio lopticom linijskog sudiju – najbolji teniser svijeta Novak Đoković izbačen je sa US Opena.

Mnogi navijači prvog reketa svijeta uočili su neobično ponašanje žene koju je Novak pogodio.

Žena koja je bila linijski sudija pala je kao da je snajper pogodio, iako je to bila blago upućena loptica. Uhvatila se potom za grlo i ponašala se kao da joj je nestalo vazduha. Međutim, na snimcima se vidi da nije pogođena u grlo, već u glavu, i da nije bilo razloga za toliku dramatizaciju situacije. Svakako je njen teatralni nastup doveo do toga da organizatori lakše donesu odluku o suspenziji Đokovića.

– Osjećam se prilično tužno i prazno zbog ove situacije. Raspitao sam se za stanje linijskog sudije, organizatori su mi rekli da je, hvala Bogu, dobro. Užasno mi je krivo što sam joj izazvao ovoliki stres. Toliko nenamjerno, toliko pogrešno – napisao je Novak na svom Instagram nalogu.

Novak se izvinio organizatorima zbog svog postupka i zahvalio timu, porodici i navijačima na podršci.

– Što se tiče diskvalifikacije, moram da se vratim sebi i radim na razočaranju i pretvorim ovo u lekciju koja će mi pomoći da se razvijem i kao igrač i kao ljudsko biće. Izvinjavam se organizatorima turnira i svima ostalima zbog svog ponašanja. Zahvalio bih se svom timu i porodici što su mi podrška, kao i navijačima što su uvijek tu uz mene – objavio je Đoković.

Sidebar