Skip to content

Teško je voljeti onog sa kojim ne možeš biti: savjeti za one koji vole pogrešne

U koga ćeš se zaljubiti zaista ne mozeš znati, srce bira samo, zbog toga je puno neuzvraćenih a i pogrešnih ljubavi. Donosimo vam nekoliko savjeta ako si i ti od onih koji vole pogrešno.

Pod jedan, dozvolite sebi da žalite ali nemojte negirati, bol. Dajte sebi vremena za tugu, ne samo zbog ljubavi koju nikad niste imali, već i zbog ideala, koje ste stvorili kad ste mislili da će ta osoba biti s vama.To će vas učiniti boljom osobom i pripremiti vas za nekoga ko vas zaslužuje.

Pod dva, ne dajte se cijeli. Ako ste spremni učiniti sve za onu osobu sa kojm ne možete biti, zbog vaše beskrajne ljubavi ali nemojte biti previše dostupni za tog partnera kojeg ne možete imati. Sigurno vam neće biti na raspolaganju kada vam najviše zatreba.

Kao tri, one situacije koje osetite da vas mogu povrijediti izbegavajte. Prestanite ga provjeravati na društvenim medijima. Ne pitajte zajedničke prijatelje o njemu. Nemojte biti na mjestima za koja znate da ćete naići na njega i njegovu djevojku ili ženu, osim ako je to neizbježno.

Četiri, pronađite neku stvar kreativnu što će vam biti izduvni ventil. Bol zbog ljubavi prema nekome koga ne možete imati može vas izluditi, ali tu energiju možete koristiti na produktivan i pozitivan način. Umjesto da kod kuće beznadežno patite radite nešto korisnije.

I kao poslednje, trebate prihvatiti situaciju i da okonćate s tim i ako je teško za prihvatiti. Ali šta ako stvarno nema dokaza da vas je volio? Samo ćete se ponovno slomiti. Prihvatite stvari takve kakve jesu i nastavite dalje. 6. Izađite s nekim drugim.

Odlazak na sastanak s nekim drugim možda je posljednja stvar koju biste željeli učiniti, ali ovo je u stvari pravi trenutak da istražite svoje mogućnosti bez osjećaja pritiska. Možda ćete pronaći pravu ljubav ako se otvorite prema drugim ljudima. 7. Shvatite da on nije vrijedan, prenosi pult24.info.

Ako se viđate sa nekim s kim ne možete biti, a to se završilo, smatrajte to blagoslovom. Sve i da ste uplovili u pravu vezu, velike su šanse da ćete i vi biti prevareni, i onda biste opet upali u očaj. Ima li nade na kraju tunela? Ne čini vam se da je pred vama svijetla budućnost.

Ali ovo nije beznadežna situacija. I dalje se mogu dogoditi dobre stvari kada pustite osobu s kojom ne možete biti. Tada će u vašem srcu biti mjesta za pravu ljubav.

Sidebar