Skip to content
tito

Titov govor Bosancima iz 1971. godine: NE DOZVOLITE da vam dolaze POJEDINCI IZ BEOGRADA I IZ ZAGREBA

„Zašto današnje političke stranke mrze Tita? Zato što je on još 1971 govorio o njima kao ‘tuđim igračima’.

Ja vas upozoravam, budite budni i pazite. Ne dozvolite neprijatelju da on rovari između nas“, govorio je Josip Broz Tito 1971. godine. Mnogi su taj snimak prepoznali kao aktuelan i danas, prenose mediji u regionu.

“Najveći vaš dobitak u ratu jeste taj da se spriječi daljnje širenje međunacionalnih sukoba, ne dozvolite da se to ponovi. Kad sam poslije rata išao iz Splita preko Širokog, zaustavili su me u Širokom s dignutim rukama govoreći: “Stani druže Tito! Mi nismo ono što smo prije bili,” prisjeća se Josip Broz.

– Dakle, ljudi su osjetili da su u prošlosti bili na pogrešnom putu i da treba ići novim putem, ne dozvolite da se vraćaju na taj stari put, izjavio je Tito.

Govor Josipa Broza Tita iz 1971. godine, koji se širi društvenim mrežama, a u kojem Tito poručuje Bosancima „ne dozvolite da vam dolaze iz drugih krajeva, bilo iz Zagreba, bilo iz Beograda pojedinci i da ovdje mute i da razbijaju Bosnu“.

Poslušajte ovaj govor…“, piše uz snimku koja je objavljena na Fejsbuk stranici Bosna – 1463, a koja je izazvala brojne reakcije.

Tito

Zašto današnje političke stranke mrze Tita? Zato što je on još 1971 govorio o njima kao "Tuđim igračima", poslušajte ovaj govor…Josip Broz, govor iz BiH 1971."Ne dozvolite da vam razbijaju Bosnu. Ne dozvolite da vam dolaze iz Beograda i iz Zagreba…"

Posted by Nova Bosna on Sunday, 7 October 2018

Sidebar