Skip to content

TKO SI TI, TROLU? Američki voditelj napao Zelenskog nakon njegovog zahtjeva za milijarde dolara nove pomoći

Iako je Bijela kuća ‘podatne ruke’, pojedini američki komentatori, građani i političari propituju rastuću cijenu sukoba, ali i ton i nastup ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog koji od Zapada traži još više.

Govoreći tijekom svoje emisije u četvrtak na Fox Newsu, voditelj je opisao Volodimira Zelenskog kao diktatora najkοrumpiranije nacije u Europi kojeg podržavaju slavne osobe. “Zelenski sada trese naš kukavički Kongres za više novca u trenutku kada se naše vlastito gospodarstvo i vlastite granice urušavaju”, rekao je voditelj komentirajući zahtjev Zelenskog.

“U ovom trenutku imamo dvije ključne financijske potrebe zemlje. To je 38 milijardi dolara za nadoknadu deficita našeg proračuna za iduću godinu i ostalih 17 milijardi dolara koje je verificirala Svjetska banka i potrebni su za obnovu kritične infrastrukture. Potrebni su nam i ciljani krediti u iznosu od 2 milijarde dolara za obnovu elektroenergetske infrastrukture nakon razaranja i širenje izvoza u Europu. Potrebni su nam kreditni limiti za kupnju plina i ugljena za buduću sezonu grijanja. Opseg ovogodišnje potpore ne bi trebao biti manji od 5 milijardi dolara”, kazao je je Zelenski.

“ŠTO? Neki drski stranac u majici kratkih rukava koji traži novac za svoje kritične ekonomske potrebe. Imamo i mi kritične ekonomske potrebe, prijatelju. Tko si ti, trolu? Daj se makni. Što?” rekao je Carlson, odgovarajući na zahtjev. Upitao je čelništvo SAD-a ima li ukrajinski predsjednik prava na nacionalnu riznicu.

I dok naše gospodarstvo degradira i naše granice više nema, taj tip nam drži lekcije s nekom božićnom listom, kao, želim ovo, ono i želim bicikl. Bolje pošaljite brzo. Stvarno? Nosi se, prijatelju. I u isto vrijeme, vukući nas i cijeli Zapad prema nuklearnom ratu”, rekao je voditelj. Dodao je da se američki Kongres nalazi “pod hipnozom”. “Mi tom liku ne dugujemo ništa. Baš ništa. Sretno ti bilo, kοmpa.”

Segment Fox Newsa bio je fokusiran na kritiziranje progresivnog kluba u američkom Kongresu, posebice demokratske zastupnice Alexandrije Ocasio-Cortez iz New Yorka, često nazivane AOC. Carlson je istaknuo da su svi demokrati u Zastupničkom domu opetovano glasali za trošenje milijardi na slanje oružja Ukrajini, što je, kako je tvrdio, dovelo u pitanje vjerodajnice ljevičarskog “odreda”.

Tucker je rekao da je ona samo još jedna marioneta poput Joea Bidena ili Kamale Harris, dobrovoljno oruđe bezdušne korporativne moći koja uvijek staje na stranu Googlea, JPMorgana i Raytheona protiv radničkih ljudi koje tvrdi da predstavlja.

“Ni u jednoj temi ovo nije očiglednije od ukrajinskog rata. Taj rat ne donosi apsolutno nikakvu dobrobit bilo koje vrste njezinim biračima ili, usput, bilo kojem drugom normalnom Amerikancu”, rekao je voditelj navodeći primjere gdje su prosvjednici prekinuli događaj u gradskoj vijećnici na kojem se obratila demokratska zastupnica Alexandria Ocasio-Cortez, optužujući je da gura SAD u nuklearni rat s Rusijom i Kinom podržavajući vojnu pomoć Ukrajini.

Administracija predsjednika Joea Bidena opetovano je obećala potporu Ukrajini u njezinoj borbi protiv Rusije “koliko god bude potrebno” i Kijevu je pružala sve naprednije oružje.

“Ono što mi ovdje radimo je vrlo važno, opskrba oružjem i sigurnosna pomoć, vladina i ekonomska pomoć, humanitarna pomoć”, kazala je NANCY PELOSI.

“Danas glasujemo da osiguramo gotovo 40 milijardi dolara za trenutačne i kratkoročne sigurnosne, gospodarske i humanitarne potrebe ukrajinskog naroda”, kazao je JAMIE RASKIN.

“Oh. Dakle, radi se o humanitarnoj pomoći. Stvarno? Jeste li pogledali račun? Ne, to je bio račun za financiranje vojske. Prava poanta toga bila je kupnja oružja, više od polovice toga. 24 milijarde dolara otišlo je na vojnu opremu, oružje. 19 milijardi dolara otišlo je izravno u ratne napore u Ukrajini”,  komentirao je Tucker.