Skip to content

Transrodna tinejdžerka pobijedila na lokalnom izboru za Miss u SAD-u

Brian Nguyen 19-godišnja trans influenserka pobijedila je na lokalnom izboru ljepote u SAD-u, a to je izazvalo brojne rasprave.

Međutim, pobjednica Miss Velike Britanije 1998. rekla je da je razočarana što je Brian osvojio krunu ispred ostalih natjecateljica.

Ženama je titulu odnio biološki muškarac! Otišlo je predaleko’, kazala je.

Foto: Instagram / @brianannguyen

Biološki muškarac, i to s νiškom kilograma, upravo je osvojio Miss Greater Derry u New Hampshireu. Brian, koji uopšte nema žensko ime, našminkan, nimalo nalik na lijepe prirodne djevojke koje su se prijavile na takmičenje, ne samo da je zauzeo prvo mjesto nego je oduzeo priliku ženi da dobije stipendiju i iskoristi taj novac od nagrade za svoju budućnost’, objavila je na Twitteru bivša Miss Velike Britanije Leilani Dowding.

Foto: Instagram / @brianannguyen

‘Ono preko čega ne mogu preći je da ta osoba nije dovoljno privlačna da bi ikada pobijedila na bilo kojem takmičenju’, javila se i politička komentatorka Sydney Watson.

Foto: Instagram / @brianannguyen

Brian je osvojila titulu Miss Greater Derry i postala prva transrοdna osoba koja je pobijedila na lokalnom izboru ljepote. Brian pak kaže da joj ne smetaju negativni komentari.

Foto: Instagram / @brianannguyen

Program stipendiranja Miss Greater Derry, koji je pokrenula Organizacija Miss America, pozdravlja natjecateljice u dobi od 17 do 24 godine koje se ocjenjuju na temelju njihovih ‘dostignuća u školi, sposobnosti, talenta, karaktera, služenja zajednici i držanja’, prema njihovom standardu web stranice.

U travnju će se studentica poslovnog menadžmenta natjecati protiv drugih lokalnih nositeljica naslova kako bi postala Miss New Hampshirea 2023.

Pobjednica državnog kruga zatim će nastaviti sudjelovati u širem izboru za Miss Amerike kasnije tijekom godine.