Skip to content

Trčala bosa: Osvojila tri zlata bez patika

Djevojčica Rea Bulos (12) sa Filipina prava je sportska heroina koja je do vrhunskih rezultata stigla samo zahvaljujući svojoj upornosti i snazi.

Rea, 12-godišnja atletičarka sa Filipina koja nije mogla da priušti sebi sportske patike za takmičenje. Ona je svoje patike napravila u potpunosti od zavoja i nacrtala Nike logo na njima, a njena priča brzo je postala viralna na društvenim mrežama.

Bulos je u svojim patikama od zavoja dominirala na takmičenju sportskih škola, gdje je osvojila tri zlata u različitim disciplinama – bila je prva u trkama na 400 metara, 800 metara i 1500 metara.

Fotografije njenih stopala i patika brzo su se proširile društvenim mrežama i stigle do glavnog trenera jednog profesionalnog tima na Filipinima.

Džef Kariaso, trener košarkaške ekipe Aljaska Ejsis, na Tviteru je objavio fotografiju i zamolio svoje pratioce za kontakt mlade atletičarke.

Za manje od dva sata Kariaso je dobio detalje koje je tražio i javio se Rei i njenom timu, a i mnogi drugi na društvenim mrežama iskazali su želju da pomognu mladoj atletičarki.