Skip to content

Turiste iz Srbije u Zenici umjesto kazne za parking dočekala poruka: Gest vrijedan divljenja

Marijana i Teodor odlučili su da sa djecom otputuju u Bosnu. Na njihovom putu bila je i Zenica.

Uplatili su parking na dva sata i otišli u obilazak grada. Zadržali su se duže i tek u povratku su se sjetili parkinga. Očekivali su da na svom automobilu zateknu kaznu, ali je ispod brisača bila poruka koja ih je ostavila bez teksta.

“Dragi prijatelju ili prijateljice, s obzirom na to da si iz Srbije, nisam htio da ti se pokvari odmor malom neprijatnošću. Naime, zaboravio/la si da uplatiš parking, pa sam ti ja uplatio parking za cijeli dan. Parking servis je htio da ti napiše kaznu, a ja sam to spriječio. Dragi prijatelji, uživajte u Zenici”, pisalo je u poruci koja im je uljepšala dan.

Par je odlučio da poruku podijeli sa drugima, pa su je poslali Instagram profilu posvećenom “prijateljstvu BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore”. Uz fotografiju su poslali i svoju reakciju na papir koji su našli na automobilu.

“Odlučili smo da porodično napravimo malu turneju po BiH i na našem putu se našla i Zenica. Parkirali smo se i otišli da prošetamo kroz grad. Došli smo u Zenicu oko 13 časova. Suprug je uplatio parking za dva sata, a nama se Zenica jako svidjela pa smo ostali mnogo duže i totalno zaboravili na parking i da treba da platimo dodatno vrijeme. Kada smo se vraćali ka autu tek smo se minut, dva prije nego što ćemo doći do auta, sjetili da smo zaboravili dodatno da uplatimo za parking i očekivali smo kaznu. Na nekih dvadesetak metara vidimo nešto iza prednjeg brisača i bili smo ubeđeni da je to upravo kazna”, napisali su.

Međutim, kako su naveli, dočekala ih je jako prijatna poruka.

“Neko je valjda primijetio da neko iz parking servisa želi da nam napiše kaznu, da bi, vjerovali ili ne, taj neko ko nam je apsolutno nepoznat, spriječio da nam bude napisana kazna i uplatio parking za čitav dan. Šta reći? Žao mi je samo što nam nije ostavio neki kontakt, barem da mu se zahvalimo ako ne želi novac, ali ne, ništa nije ostavio kao kontakt. Evo, ako nekim čudom sada ovo pročita, zahvaljuju mu se Marijana i Teodor sa djecom iz Beograda. Divni ste ljudi!”, napisali su Beograđani.

https://www.instagram.com/p/Ct4-ZIiMrvR/