Skip to content

Tužna žena preporučuje: Ako vas prevari ne krivite sebe, krivac jedini je on u tome

Tačno prije 6 godina u kuhinji dok sam spremala doručak svojoj djeci, pokušavala sam da očistim i mrlju na sudoperu iako sam znala da se ne može očistiti.

Niz moje lice su silazile suze a jecaj nisam više mogla da zadržim. Sjela sam na pod i glasno sam krenula da jecam i plačem. Sve to iz razloga jer noč prije suprug mi je potvrdio sve ono u što sam sumnjala i što se sakupljalo u mene već neko vreme. Priznao mi da ima ljubavnicu.

Da stvar bude tužnija, kad je ujutru ustao ponašao se kao da se ništa nije dogodilo, spremio se za posao i otišao. Plašila sam se kao nikad prije za svoju budučnost. Već duže vreme sam bez posla, imamo troje djece kojima sam potrebna i morala sam, i moram biti jaka zbog njih.

Ali ono što me je brinulo možda više od svega jeste na koji način sam ja to iznevjerila naš brak i njega. Već neko vrijeme nismo bili intimni, bila sam iscrpljena i nisam bila raspoložena, dok je moj suprug imao istu potrebu za intimnošću kao i kad smo se vjenčali.

Krivila sam sebe za njegovu nevjeru i nadala sam se da je to samo prolazna kriza i da ćemo je prebroditi. Osjećala sam prazninu u sebi i nadala sam se da će jednom proći. Moji prijatelji su mi rekli da ne radim to sebi. Da to nije bila moja krivica već njegova.

On je izabrao da bude nevjeran. Imala sam osjećaj kao da sama sebe guram u provaliju iz koje nema izlaza. Mislila sam da nikada više neću biti dobra ni jednom drugom muškarcu i zato treba da ostanem u braku. Onda mi se odjednom desilo nešto kao da me je neko ošamario, osvjestila sam se.

Nisam ja bila ta koja je varala. Nisam ja bila ta koja je išla na putovanja i izlete sa ljubavnikom dok je on sjedio kući sa djecom. Nisam ja bila ta koja je potrčala u zagrljaj drugome umjesto da kažem svom partneru da se osjećam usamljeno i očajno.

Ja sam bila ta koja je sjedila kod kuće i čekala njega da se vrati sa posla. Ja sam bila ta koja je držala našu porodicu na okupu, prenosi infpult.

Tada sam shvatila da je on svjesno izabrao da me vara i da tu nema ni trunke moje krivice. Ne kažem da sam bila savršena, ali nikada nisam ni pomišljala da bih ga mogla zamjeniti za nekog drugoga. Mislila sam da ćemo nas dvoje biti zajedno zauvijek, ali prevarila sam se.

Sidebar