Skip to content

U Britaniji su objavili smrt dvojice svojih državljana kod Soledara

“Britanski volonteri Chris Parry i Andrew Bagshaw poginuli su prilikom pokušaja humanitarne evakuacije iz Soledara u istočnoj Ukrajini”, stoji u priopćenju obitelji Parry koje je objavilo britansko Ministarstvo vanjskih poslova, piše ukrajinska Strana.

Christopher Parry, 28, i Andrew Bagshaw, 48, državljani Velike Britanije, bili su u Bakhmutu i Kramatorsku i u petak 6. januara krenuli prema obližnjem Soledaru, no na odredište nisu stigli i svaki kontakt s dvojcem je izgubljen.

Borci Wagnera su nakon toga pronašli tijelo jednog od njih

‘Pronađeno je tijelo jednog od njih, kod njega su pronađeni dokumenti o obojici Britanaca’, objavljeno je ranije na Telegram kanalu osnivača grupe Wagner, Evgenija Prigožina.

Andrew Bagshaw je rođen u Velikoj Britaniji, ali je živio u Christchurchu na Novom Zelandu. Kupio je jednosmjernu kartu za Ukrajinu u martu i djelovao je u koordinaciji s nevladinom organizacijom Kiwi Aid and Refugee Evacuation (KARE) sa sjedištem u Novom Zelandu.

Christopher Parry, koji je rođen u Cornwallu, ali se kasnije preselio u Cheltenham, bio je trener trčanja prije nego što je također u martu kupio jednosmjernu kartu za Ukrajinu, izvijestio je ranije Daily Mail.