Skip to content

U Hrvatskom takmičenju Milijunaš, kandidat zapeo na trećem pitanju – Retko ko skuži iz prve

U vrlo zanimljivoj emisije Hrvatskog ‘Milijunasa’ bio je kandidat iz Pule po imenu Neven, na kraju završio sa iznosom od 64 hiljada kuna.

Foto: Screenshot/ HRT

Ono što je zanimljivo, Neven Milijić iz Pule našao se u problemima na samom startu, odnosno na trećem pitanju, nije mu bilo sasvim jasno.

Pitanje voditelja je glasilo:” Nastavite niz! 31,28,31,30..”, a ponuđeni odgovori su bili redom od A do D, brojevima 28, 29, 30, 31. Poslije razmišljana takmičar je taćno odgovorio i nastavio dalje.

Sva pitanja su mu bila neobičn zanimljiva. Tako je za prelazak drugog praga morao odgovoriti na pitanje: “Koliko košta slanje obične razglednice unutar Republike Hrvatske?”

Foto: Screenshot/ HRT

Iskoristio je joker i pitao znalce, koji također nisu znali odgovor. Neven je stoga odlučio iskoristiti i joker pola-pola. Ostali su mu odgovori 3,30 kn i 4,40 kn, a on je odgovorio 3,30 i prešao drugi prag.

Nakon toga točno je odgovorio na pitanje za 64 tisuće kuna.

Foto: Screenshot/ HRT

– “Čija zastava nikad se ne spušta na pola koplja”?

Ponuđene su bile Indijska, kineska, izraelska i saudijska, a Neven je odgovorio kako je za to pitanje prvi put čuo na Europskom kvizu prvenstva u Zagrebu, te tačno odgovorio kako se radi o saudijskoj zastavi.

Foto: Screenshot/ HRT

Vratimo se ipak na treće pitanje, tu se odgovor krio u mjesecina, naime niz je bio od Januara pa do Aprila koliko dana ima mjesec, pa je takmicar mora nastaviti i odgovoriti za sledecu mjesec. Dosta je mislilo o nekoj matematickoj mozgalici ili nizu.

Sidebar