Skip to content

U Nemačkoj primam platu 2.000 eura, pet godina a nemam prebijenu paru

Kada sam završio srednju školu, nisam dugo čekao na sledeći korak. Već sam znao i bio sam rešen, neću na fakultet, hoću odmah da zarađujem.

Otišao sam da radim u inostranstvu, kao i mnogi moji prijatelji. Dvoje prijatelja i ja otišli smo u mesto blizu Minhena i odmah pronašli posao. Već evo peta godina kako sam ovde, i ovo je treći posao koji radim, primam platu u iznosu od 2.000 evra.

U međuvremenu je došla moja devojka iz Srbije, živimo zajedno i delimo troškove. Umesto da budem srećan, ja mogu samo da žalim za izgubljenim vremenom. Od tolike plate, nisam upeo da uštedim ni evro. Za sve je kriva moja luda glava..

U međuvremenu su moji prijatelji kupili automobile, oženili se, putovali po celom svetu, a ja nemam para da se vratim kući na nedelju dana. Sada imam odmor, ali nemam novca, a zašto, pa evo zasto.

Ceo život, i kod kuće i ovde u Nemačkoj se kockam, i to na veliko, što se kaže. Rulet je moja prva ljubav, ne mogu da se prestanem a toliko želim. Eto, kažite, kako sebi da pomognem dok ne bude prekasno, prenosi Srbija24.com

Sidebar