Skip to content

U PADU HELIKOPTERA POGINULO VODSTVO Ministarstva unutarnjih poslova Ukrajine

Prema izvorima Strane, u helikopteru koji se srušio u Brovarima kod Kijeva bili su ministar unutarnjih poslova Monastyrsky, njegov prvi zamjenik Yevgeny Enin i državni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova Yury Lubkovich.

Konkretno, navode sastav posade – 6 ljudi operativne skupine Ministarstva unutarnjih poslova, uključujući vodstvo ministarstva, i 3 člana posade Državne službe za hitne slučajeve.

Državna hitna služba javlja o 15 mrtvih (prethodno 18) i 25 ozlijeđenih (15 odraslih i 10 djece). Imajte na umu da ove podatke treba ažurirati.

Također se javlja da je osim vrtića oštećena i stambena zgrada od 14 spratova (tu su razbijena stakla) te 3 automobila.

Govornik Zračnih snaga Ukrajine Jurij Ignat rekao je da je helikopter koji se srušio u Brovarima izvršavao zadatak Državne hitne službe.

Na upit voditelja je li helikopter izvodio akciju spašavanja, odgovorio je potvrdno, ali nije iznosio detalje.

Ovo je helikopter koji je prebacila Francuska. Model je Super Puma, takve imaju sve agencije za provođenje zakona – graničari, Ministarstvo unutarnjih poslova i Nacionalna garda, rekao je Ignat u eteru teletona. Helikopter je dugo letio na niskoj visini, dodao je Andriy Nebytov, zamjenik šefa policije regije Kijev.

Očevidac koji se zove Sergej, živi u kući koja se nalazi odmah do vrtića na koji se helikopter srušio.

Čuo sam eksploziju, bilo je oko 8.15. Prozori mog stana gledaju samo na onu stranu gdje se srušio helikopter. Vidio sam da gori vrtić. Obukao sam se i potrčao pomoći. Kad sam prišao vrtiću kod centrale Vidio sam veliku vatru na ulazu. Vidio sam razbijen prozor, popeo se tamo, ali tamo više nije bilo nikoga. Dadilje su mi rekle da su svi pobjegli u podrum. Otrčao sam tamo, tamo sam vidio da su 10-ak djece koje su imali već izveli na ulicu”, kaže.

Od žrtaνa, čovjek je vidio samo dva pilota, “ležali su blizu ulaza u 19. kuću, pored propelera motora”, kaže Sergej, prenosi Strana.

Potvrđeno je da je helikopter pripadao Državnoj hitnoj službi (EC-225, repni broj 54).