Skip to content

U školi može biti i ovako… Upravitelj škole u Kini pleše sa svojim učenicima (VIDEO)

• Svako jutro, počevši od 2019. godine, upravitelj Zhang Pengfei u osnovnoj školi Xi Guan u okrugu Linyi, pokrajina Shanxi vodi oko 700 učenika na igralište u sinkroniziranoj rutini ‘ghost shuffle’ – plesu koji uključuje suvremene jazz korake s petom, pokrete nogu i ruku.

Odvažni upravitelj mislio je da će zabavna i energična rutina vježbanja bolje potaknuti učenike da se aktiviraju umjesto da ‘budu zalijepljeni za svoje mobilne telefone’.

Nova školska 30-minutna plesna rutina zamijenila je program tjelovježbe koji je nametnula vlada, kratku vježbu koja je bila obavezna u svakoj osnovnoj, srednjoj i srednjoj školi u Kini od 1951. godine.

Kruta rutina, koja uključuje istezanje, skakanje i savijanje učenika prema snimljenim uputama, ima za cilj poboljšati snagu, agilnost i fleksibilnost.

‘Mislio sam da nam je potrebna promjena jer učenici gube interes za vježbanje kalistenike’, rekao je Zhang za Southern Metropolis News.

Koreografiju je predstavio svim svojim učenicima, a čak su se i učitelji pridružili.

Videosnimka prikazuje Zhanga i njegove učenike kako plešu u savršenoj sinkronizaciji.

‘Učenici sada nisu stalno na svojim telefonima. Ponekad ih uhvatim kako gledaju različite videozapise plesne rutine i uče nove pokrete!’ rekao je novinarima ponosni upravitelj.