Skip to content

U Španiji pala međunarodna banda džeparoša, među njima i žena iz BiH

• Prošle srijede na aerodromu Palma u poznatom ljetovalištu Palma de Malorca – agenti Nacionalne policije uhvatili su skupinu džeparoša koju su činili 67-godišnjak argentinskog porijekla i dvije žene, od kojih je jedna također 57-godišnja Argentinka, a druga je porijeklom iz Bosne i Hercegovine i ima 47 godina.

Ovu skupinu džeparoša karakterizira velika sposobnost žena da svojim žrtvama otmu novčanike; nakon što su zaplijenili gotovinu, došli bi vratiti novčanik u torbu ili kod stvari, tako da mnoge njihove žrtve nisu bile svjesne krađe, a neke od njih, pošto im nisu nedostajale putne isprave i bili su u strahu od gubitka leta, nisu podnijeli žalbu.

Međutim, navedena skupina kriminalaca tereti se za ukupno četiri kaznena djela krađe, počinjena u zračnoj luci Palma tijekom mjeseca aprila, piše Cronica Balear.

Kriminalna skupina je klasificirana kao “putnici” bez stalnog mjesta radnje , koji u pravilu odlaze na mjesta s velikim priljevom turista, gdje im je lakše ostati neprimijećen i ostvariti visoke prihode.

Jedna od žena, ona porijeklom iz BiH, već je ranije privođena u junu prošle godine zbog sličnih nedjela počinjenih u zračnoj luci Palma zajedno s još dvije člana kriminalne mreže.

Nacionalna policija privodi džeparoše

Njih troje su zajedno skupili više od 80 privođenja od strane snaga sigurnosti i korpusa, a s obzirom na ovaj kriminalni teret, nacionalna policija je od pravosudnih tijela zatražila zabranu prilaska iz Mallorce, što je odobreno iz razloga što moraju napustiti otok na obvezan način.