Skip to content

Ubila je kćerku od momka, strpala je u bure i ostavila ispred kuće biološke majke


Žena iz mjesta Harahan u Luizijani je od srijede u pritvoru pod optužbama za jezivo ubistvo šestogodišnje djevojčice.

Tijelo je bilo nagurano u plastično bure i ostavljeno na travnjaku njene biološke majke.

Užasno ubistvo je otkriveno oko 8.20 ujutro i izazvalo je veliku potragu za 43-godišnjom Hanom Landon od strane šerifove kancelarije Džeferson Periša i policije Harahana. Landonova, koja također koristi imena Bunak Lim i Bunak Landon, opisana je kao djevojka oca ubijene djevojčice.

Žrtva: Bela Fontenel Foto: Facebook

Šerif Džefersona Džo Lopinto rekao je da je Landonova locirana oko 14 časova u lokalnoj bolnici i uhapšena. Lopinto nije htio da kaže zašto je žena bila u bolnici.

Zatvorska evidencija pokazuje da je otpuštena iz bolnice negdje u četvrtak ujutro i uhapšena zbog ubistva prvog stepena i ometanje pravde. Trenutno se nalazi u pritvoru bez mogućnosti kaucije.

Žrtva je identifikovana kao Bela Fontenel, učenica polaznica vrtića u katoličkoj školi Svetog Mateja apostola u River Ridžu.

Mrtvozornik okruga Džeferson, dr Džeri Cvitanović, rekao je da je obdukcijom utvrđeno da je djevojčica ubijena i da su na tijelu otkrivene višestruke povrede koje će biti detaljnije objašnjene naknadno.

Lopinto je rekao da je otac djevojčice prijavio nestanak njegove najmlađe kćerke oko 7.30 ujutro, nakon što se probudio i vidio da nije kod kuće na Donelon Drajvu.

Šerif je rekao da istražitelji vjeruju da je Landonova ubila djevojčicu u toj kući u utorak kasno uvečer, stavila njeno tijelo u bure hlora od 37 litara sa poklopcem, a zatim je stavila bure na kolica i otišla do kuće biološke majke djevojčice, koja je udaljena nešto više od jednog bloka, te ispred iste ostavila bure.

Osumnjičena: Hana Landon Foto: JPSO

Komšija je policiji i Fox 8 televiziji dostavio video snimak nadzorne kamere na kojem se vidi kako žena mirno kolicima vuče bijelo bure niz trotoar, bez pokušaja da se sakrije čak ni kada je naišao jedan automobil.

Detektivi još nisu razgovarali sa osumnjičenom te još nisu otkrili motiv za ubistvo, rečeno je.