Skip to content

UDALA SE ZA SVEKRA (72) ZBOG PENZIJE OD 800 EURA: Cijelo selo zna šta je uradila!

Muž bez posla, ja bez posla. Živimo od svekrove penzije. Seli smo da se dogovorimo, ja ću brinuti o njemu dok ne umre, drugo se ništa nije promijenilo – postiđeno priča snajka.

Nišlijka M. M. (43) razvela se od muža i po dogovoru se udala za svekra (72) ne bi li nasledila penziju od 800 evra. Ovakvih slučajeva je sve više u Srbiji, a građani im pribjegavaju da bi obezbijedili finansijsku stabilnost.

Zakon i praksa povodom ovakvih brakova su drugačiji.

Po zakonu nijedan matičar ne bi trebalo da odobri ovakav brak bez prethodne dozvole suda, ali praksa je često drugačija.

M. M. se razvela od muža kada se vratio iz inostranstva jer nije uspio da pronađe sezonski posao. Tada se preudala za svekra.

Kako su djeca rasla, ona je svom bivšem mužu postala maćeha, morali su da smisle nešto kako inostrana penzija ne bi propala.

Ona je postiđena povodom svega, i sramota je jer cijelo selo zna za ono što je učinila.

– Muž bez posla, ja bez posla. Živimo od svekrove penzije. Seli smo da se dogovorimo, ja ću brinuti o njemu dok ne umre, drugo se ništa nije promijenilo – postiđeno priča snajka.

Ona ne smatra da je uradila nemoralan čin, već se izborila za sopstvenu egzistenciju:

-Između mene i svekra se ništa nije dogodilo, spavam sa mužem u istoj sobi, funkcionišemo kao par, a po selu se samo nagađa da li je nešto još bilo. Što da propadne penzija koja nije mala, a ni muž ni ja ne radimo – zaključuje priču Nišlijka, prenose tutinskenovine.

U matičnoj službi nema tačnih podataka koliko je ovakvih slučajeva zabilježeno.