Skip to content

Crna Gora: Uhapšen peti napadač na sportiste iz Sarajeva

Policija je identifikovala i uhapsila Božidara Kaluđerovića (18), petog napadača iz grupe koja se sumnjiči da je u Baru pretukao dvojicu atletičara iz Sarajeva, kazali su za CdM iz policije. Njemu je određeno zadržavanje do 72 sata. Ostala četvorica su maloljetnici, dvojica imaju 15, a dvojica 17 godina.

Dvojica sportista od 17 i 14 godina iz Bosne i Hercegovine napadnuti su prije dvije noći u naselju Šušanj. Jedan od njih je teško povrijeđen i hospitalizovan je u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici. Drugi maloljetnik je lakše povrijeđen.

Kaluđerović je danas u podne priveden u prostorije Osnovnog državnog tužilaštva u Baru na saslušanje kod dežurnog državnog tužioca.

‘Nakon saslušanja osumnjičenog B.K. iz Bara, zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, a u vezi sa fizičkim napadom koji se desio dana 15.aprila u naselju Šušanj na maloljetne sportiste iz Bosne i Hercegovine, postupajući tužilac donio je rješenje o zadržavanju do 72 sata u kojem roku će biti podnijet prijedlog za određivanje pritvora Osnovnom sudu u Baru’, saopšteno je iz Tužilaštva.

Napadnuti maloljetnici su članovi AK Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme.

‘Jednom je od oštećenih maloljetnika konstatovana teška tjelesna povreda u vidu prijeloma nosa i vilične kosti, te je transportovan u Klinički centar Crne Gore na dalju hospitalizaciju’, kazali su iz policije.

Jedan od pretučenih sportista iz Sarajeva, Harun Kurić, ispričao je da ih je pet nepoznatih momaka napalo bez razloga, kao i da nisu imali namjeru da bilo koga isprovociraju. U izjavi za TV E poručuje da je ‘razočaran u našu omladinu’ kao i da ne bi trebalo na ovaj način da se odnosimo jedni prema drugima.

Kurić je rekao da ima dvije posjekotine na potiljku i par masnica, ali da to nije ništa u poređenju sa povredama njegovog kolege koji ima frakturu lica.

‘Kada smo kupovali grickalice, sokove, došlo je pet nepoznatih lica, pet momaka naših godina, koji su nas napali bez razloga. Niti smo šta rekli, niti smo imali ikakvu namjeru da ikog isprovociramo. Imam jednu ili dvije posjekotine iza glave, imam par masnica po licu, ali to nije ništa toliko ozbiljno koliko je jaranu. On ima više fraktura jagodične kosti, vilice i mezijalne kosti’, rekao je Kurić za TV E.

Harun kaže da je bilo pet napadača koji im nisu poznati i sa kojima prethodno nisu razgovarali. Vjeruje da su iz naselja Šušanj u kojem je klub smješten, te da su znali da su iz BiH.

‘Mi smo se vratili natrag u hotel. Gazdarica hotela je pozvala policiju, koja je jako brzo došla. Oni su nas povezli do ambulante gdje su nam provjerili povrede, pa su nas uputili u boolnicu da nam detaljno to snime i pogledaju. Tada su otkrili na CT-u da kolega ima frakturu lica’, kazao je mladi bosanski sportista.

Poručuje da je razočaran u omladinu.

‘Malo sam razočaran u našu omladinu. Ne bi trebali ovako da komuniciramo, da se odnosimo jedni prema drugima na ovaj način, da se vrijeđamo na nacionalnoj osnovi. Trebalo bi svi da budemo raja’, rekao je on u izjavi za TV E.

Sarajevski mladi sportista kaže da ga nemili događaj ipak neće pokolebati. Raduje se, kaže, novim takmičenjima i boravku u Crnoj Gori.