Skip to content

‘Ukrajina će potisnuti Rusiju natrag na granice do Nove godine i na ljeto će zauzeti Krim’

‘Ukrajina će potisnuti Rusiju natrag na granicu prije invazije do kraja godine i ponovno preuzeti Krim sljedećeg ljeta’, predvidio je umirovljeni američki general.

Ben Hodges, bivši zapovjednik američkih snaga u Europi, vjeruje da je Ukrajina sposobna ponovno zauzeti tisuće četvornih milja teritorija na jugu i istoku u sljedeća dva mjeseca prije nego što uđe u Krim.

General Hodges, govoreći u ponedjeljak u Westminsteru na događaju koji je organiziralo Vijeće za geostrategiju, priznao je da je njegova vizija ‘optimistična’, ali je samouvjereno predvidio da će ‘Ukrajina pobijediti.’

General u međuvremenu očekuje da će Putin nastaviti granatirati ukrajinske elektrane i gradove kako bi otjerao ‘stotine tisuća izbjegΙica’ u Europu, s ciljem slamanja podrške Zapada.

‘Tisuće godina rata naučilo nas je da je rat ispit volje, ali i test logistike… Neosporno je da ukrajinski vojnici imaju superiorniju volju nad ruskim vojnicima… i jasno je da je nakon osam ili devet mjeseci rata ruski logistički sustav na rubu kolapsa’, kazao je General, prenosi Daily Mail.