Skip to content

Ukrajinac (43) priveden zbog sumnje za siΙοvanje i pΙjačku u Austriji: DNK test pozitivan

Nakon uhićenja 43-godišnjaka prije otprilike mjesec dana u okrugu Wiener Neustadt zbog sumnje na siΙοvanje i pljačku, prema policijskim izvješćima od četvrtka, sada postoje pozitivne usporedbe između DNK osumnjičenika i tragova DNK pronađenih na žrtνama. DNK test je pozitivan, piše austrijski ORH. Muškarac koji nije priznao nalazi se u zatvoru Wiener Neustadt.

U slučaju siΙοvanja u Bad Erlachu, DNK usporedbe su pozitivne

43-godišnji ukrajinski državljanin optužen je da je siΙovao ženu u Bad Erlachu (okrug Wiener Neustadt) u noći 24. lipnja. Osim toga, optuženi se smatra odgovornim za takav pokušaj 5. istog mjeseca, također u noćnim satima. Žrtvi je iz zgloba otrgnut pametni sat. Prema državnoj policijskoj upravi Donje Austrije, obje žene su ozlijeđene i još uvijek im se pruža psihološka pomoć.

Istražitelji Državnog ureda kriminalističke policije Donje Austrije postali su svjesni Ukrajinca prije gotovo dva mjeseca. Međutim, kada se suočio sa žrtνama, muškarac se nije mogao prepoznati, navodi policija.

Također, dana 20. kolovoza oko ponoći, žena je gurnuta na tlo, zgrabljena oko vrata i gušena na povratku kući nakon događaja u općini Lanzenkirchen (okrug Wiener Neustadt). Budući da se praktički u isto vrijeme u blizini dogodila provala, počinitelj je zbog sirena policijskih vozila pustio žrtvu, koja je tada primijetila da se moped udaljava. Žena je također ozlijeđena, nakon napada je izgubila mobitel i još uvijek joj je potrebna psihološka pomoć.

Do 43-godišnjaka ponovno su došli istražitelji Državnog ureda kriminalističke policije. Osim toga, utvrđeno je da je muškarac imao pristup mopedu koji je optuženiku stavio na raspolaganje sin njegove domaćice. Na temelju rezultata istrage, državno odvjetništvo u Wiener Neustadtu naredilo je da se optuženi primi u zatvor.

Objavljene Slike koje je 30. lipnja policija podijelila u potrazi za informacijama od stanovništva / Foto: ORH

Istrage o mogućim daljnjim zločinima, također u inozemstvu, su u tijeku. Vode ih istražitelji Državnog ureda kriminalističke policije Donje Austrije u suradnji sa Saveznim uredom kriminalističke policije, piše ORH.