Skip to content

Ukrajinci bijesni zbog izjave Arestovicha da su neke jedinice bježale s fronte kod Soledara

Pod Soledarom su bile jedinice koje su pobjegle s prve crte, rekao je, Aleksej Arestovich, savjetnik u Uredu predsjednika Ukrajine u programu Marka Feigina.

Prema njegovim riječima, pravilno opremljen pješački VP može zadržati Wagnerovu brigadu godinu dana.

“Ima jedinica oko Soledara koje su nam bježale i odlazile… Sada ne bježe, naravno, ali prije je bilo nestabilnih suboraca koji su odlazili”, kazao je dodavši da je za sve to vrijeme bilo i mnogih “odbijanja”.

Prema njegovim riječima, tamo u to vrijeme nije djelovalo ni neprijateljsko topništvo ni zrakoplovi.

Imamo raznih ljudi koji su odbijali kopati rovove. Ili, kad su ih uveli u gotove rovove i rekli, stanite mirno, rekli su, neprijatelj je tu bježimo dva kilometra nazad. Nije to sve, nema ih ni 10%, ali jesu, a kad društvo pobjegne iz smjera, komšije se jako rastuže. Odgovarajuće opremljena pješačka VP može godinu dana zadržati Wagnerovu brigadu koja se kreće na položaj, ako je sve napravljeno kako treba. Rašire mitraljeze po bokovima i to je to. Nitko nigdje neće proći”, rekao je Arestovich.

Vojnik, serviser Nikolaj Kolesnik piše da Arestovich “nema pojma što se tamo događa”.

Kolesnik je bio posebno ogοrčen frazom Arestovicha, da pravilno opremljen pješački VP može zadržati Wagnerovu brigadu na godinu dana.

Na to je Kolesnik upitao je li to što je rečeno službeni stav Ureda predsjednika te kritizirao savjetnika OP-a:

Dokle će to prevarantsko, zalutalo strašilo nositi takve… gοlοtinje? Možda ga treba postaviti za zapovjednika tog odreda gdje će imati mitraljeze na bokovima i držat će obranu godinu dana?”, piše Kolesnik.

“Ne može ni zamisliti što se tamo sada događa”, zaključio je Kolesnik.

https://www.facebook.com/alex.petrov.3975/videos/549016136945690/?t=32