Skip to content

UKRAJINCI NAJAVILI: Domet 1000 km, težina bojeve glave 75 kg. ZAVRŠAVAMO RAZVOJ!

Državni koncern “Ukroboronprom” završava razvoj novog modela oružja. Izvijestila je to press služba koncerna na Facebooku.

Nakon jutrošnjeg napada na Kijev od strane kamikaza bespilotnih letjelica Shahed 136 / Geran-2, “Ukroboronprom” koncern i “Come Back Alive” Foundation neovisno su najavili završetak ukrajinskog dalekometnog oružja.

U početku je državni koncern Ukroboronprom na Facebooku napisao da dovršava razvoj bespilotne letjelice, odnosno krstareće rakete dometa do 1000 km s bojevom glavom od 75 kg. Kao dokaz postojanja proizvoda, Ukroboronprom je dostavio fotografiju oklopa sa sokolom, trozubom i ukrajinskim ornamentom.

Nedugo nakon toga, voditelj Zaklade “Come Back Alive”, Taras Chmut, napisao je na Twitteru : “Uskoro će biti bavovna (eksplozije) u Moskvi”, dok je u pozadini Moskva u plamenu.

Nešto kasnije, Zaklada “Come Back Alive” rekla je da je “Bavovna u Moskvi” zapravo “pilot naziv” novog projekta fonda zajedno s Glavnom obavještajnom upravom Ministarstva obrane Ukrajine, na kojem Zaklada radi oko 2 mjeseca, piše ukrajinski portal Mezha.

“Ukroboronprom” koncern uključuje poduzeća koja se bave razvojem, proizvodnjom, prodajom, popravkom, modernizacijom i zbrinjavanjem naoružanja, vojne i posebne opreme i streljiva te sudjeluju u vojno-tehničkoj suradnji sa stranim državama.