Skip to content

UKRAJINCI SE UZALUD RADOVALI: Zapovjednik ruske Crnomorske flote je ipak ŽIV

I dok su mnogi mediji prenijeli vijest da je Zapovjednik ruske crnomorske flote, admiral Viktor Sokolov, poginuo u napadu na sjedište u Sevastopolju, ispostavlja se da ta vijest nije tačna.

Prema ukrajinskim snagama za specijalne operacije, ubijena su ukupno 34 časnika, a 105 ih je ranjeno. Službeno, Ruska Federacija nije ni komentirala ovu izjavu.

Glasnogovornik Kremlja Peskov izjavio je da nema informacija o smrti Sokolova kao posljedici napada na sjedište Crnomorske flote u Sevastopolju.

Naime, danas je na sjednici kolegija Ministarstva odbrane Ruske Federacije, koju je vodio general vojske Sergej Šojgu, učestvovao putem video linka i sam admiral Sokolov, javlja ukrajinska Strana.

Zapovjednik Crnomorske flote bio je nazočan kolegiju MORH-a, navodi se u videu resora.

Poznato je i da je bivši savjetnik šefa ukrajinskog predsjedničkog ureda Aleksej Arestovich sinoć pozvao “da se ne žuri” s izjavama o smrti zapovjednika ruske crnomorske flote.

“Ne bih žurio s proglašavanjem zapovjednika Crnomorske flote mrtvim. Pouzdanih informacija o tome nema, iako su naše Snage za specijalne operacije to objavile. Uzeo bih si vremena i čekao. Ako se kasnije ispostavi da je on živ i zdrav, mi smo stavljeni u veliku kaljugu”, rekao je Arestovich piše ukrajinska Strana.

Prošlog petka Kijev je izveo raketni napad na Sevastopolj; sustavi protuzračne obrane oborili su pet projektila. Povijesna zgrada zapovjedništva Crnomorske flote je oštećena, jedan vojnik je nestao, izvijestilo je rusko Ministarstvo obrane.