Skip to content

Ukrajinska tinejdžerka umrla nakon što su je pronašli bez svijesti na plaži Velike Britanije

Četrnaestogodišnja ukrajinska djevojčica umrla je nakon što je u subotu pronađena bez svijesti na plaži u južnom Devonu, priopćila je policija. Imenovana je kao Albina Yevko, javlja Sky News pozivajući se na policijsku izjavu.

Policija je potvrdila da su djevojčica i njezina majka bile izbjeglice, ali nije jasno jesu li bile dio sheme “Domovi za Ukrajinu”.

https://www.facebook.com/DevonAndCornwallPolice/posts/pfbid02N6p1r31Wy5ETE2jiaHF6VsU7GadpLJWQ6E4gk6FYu1DASCw5zm8FtYLAtPGpHW8Bl

Policajci su rekli da su pozvani u subotu navečer zbog izvješća o nestanku tinejdžerice iz područja Dawlish u Devonu. Potrage su se odvijale uz podršku helikoptera i obalne straže, a osoba bez svijesti pronađena je na plaži Dawlish. Ukrajinka je nakon toga helikopterom prebačena u bοlnicu Royal Devon and Exeter gdje je kasnije umrla.

Detektivska inspektorica Becky Davies rekla je: “Naša istraga se nastavlja dok pokušavamo sastaviti Albinine posljednje sate… Iako je ova smrt još neobjašnjiva, trenutno je ne tretiramo kao sumnjivu. Obdukcija bi se trebala obaviti u četvrtak.”

Uspostavljen je kontakt s ukrajinskim veleposlanstvom, a Ministarstvo unutarnjih poslova također je upoznato s ovim incidentom.