Skip to content

Ukrajinski bokser koji je nazvao WBC prvaka “pohlepnom stomačinom” ipak pristao da se bori

U decembru prošle godine Tyson Fury WBC prvak u teškoj kategoriji izazvao je ukrajinskog boksača Aleksandra Usyka. Nakon što je pobijedio Dereka Chisoru tehničkim nokautom u 10. rundi te večeri, Fury se okrenuo Ukrajincu.

Gdje je Usyk? Zeko, hej zeko! Ti si sljedeći“, rekao je Tyson Fury.

Nakon toga je Ukrajinac Aleksandar – Britanca Tysona Furyja ismijao zbog viška kilograma i najavio želju da mu uzme posljednji pojas. Ukrajinac i njegov tim inzistirali su na 50-50 raspodjeli nagrade, dok Tyson Fury smatra da zaslužuje više jer je ‘’veća zvijezda’. Zatim je Aleksandrov menadžer Alex Krassyuk u razgovoru za iD Boxing rekao je da žele 60-40 raspodjelu u korist pobjednika borbe.

Aleksandar Usyk

Povodom toga, Tyson Fury, se ubrzo oglasio putem društvenih mreža.

Oni žele 50 posto i guraju narativ da je ‘Tyson (Fury) pohlepan‘. Ako se mene pita, Usyk i njegov tim ne zaslužuju više od 30 posto honorara. Uzmite ili ostavite. Ako ne želite, bori se protiv Daniela Duboisa za nekoliko miliona dolara. Ako želiš zaraditi pravi novac, bori se protiv ‘Gypsy Kinga‘. Svakog dana počevši od danas, odbit ću jedan posto od tih 30 posto koje nudim. Odbijat ću po jedan posto dok ne prihvatiš. Ako ne pristaneš, bori se protiv Duboisa za dva miliona dolara. Nema problema”, jasan je bio Fury.

Ukrajinac je nazvao Tysona ‘pohlepnom stοmačinom’ i očito nije htio više odugovlačiti, te je pristao je na puno lošiju ponudu od one na kojoj je u početku inzistirao.

“Stomačina” će te dohvatiti, naiνčino’, poručio je Tyson Fury.

29.  04. i dalje je datum na koji se cilja, a borba će se održati na Wembleyju. Ukrajinac će se zadovoljiti s 30 posto ukupnog honorara, a očito je da Usyk puno veći motiv vidi u ispisivanju povijesti, nego u samoj zaradi.

Sve četiri titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji bit će ulog ovog meča. Pobjednik će postati apsolutnim prvakom teške kategorije, a čini se da smo sve bliže vjerojatno najvećem meču koji boks trenutno može ponuditi. Iščekivanje može započeti.