Skip to content

Ukrajinsko Ministarstvo odgovorilo Milanoviću na izjavu da ‘Krim nikada neće biti dio Ukrajine’

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović vjeruje da Krim više nikada neće biti Ukrajina. Također je upozorio na sukob s Rusijom koja ima nuklearno oružje.

Govornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko rekao je da su takve izjave neprihvatljive, jer dovode u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine.

Pitam se bi li Zoran Milanović s takvom retorikom mogao postati predsjednik svoje države devedesetih, kada se Hrvatska borila za očuvanje državnosti? Bi li njegovi birači pristali zažmiriti na okupaciju dijela teritorija njihove zemlje? Sumnjam. Podsjećam, zbog vanjske agresije Hrvatska je mogla izgubiti trećinu svoje zemlje. Ipak, zahvaljujući herojskoj borbi, Hrvati su uspjeli zaštititi neovisnost svoje države. Smatramo neprihvatljivim izjavu predsjednika Hrvatske koja je zapravo dovela u pitanje teritorijalnu cjelovitost Ukrajine. Umjesto toga, visoko cijenimo i zahvaljujemo Vladi Hrvatske i hrvatskom narodu na njihovoj postojanoj potpori Ukrajincima u borbi protiv ruske agresije”, napisao je Oleg Nikolenko.

PROČITAJTE JOŠ… Kosovo je oteto od Srbije, a Krim više nikada neće biti Ukrajina! – Milanović (VIDEO)