Skip to content

UKRALA NOVAC IZ “LJUBAVI” PA JE NASAMARIO? Mirnesa dobila samo 3 godine zbog krađe 1,25 miliona eura

Mirnesa, koja je osuđena na tri godine zatvora zbog krađe više od milion eura, tvrdi je da je sve “uradila iz ljubavi”.

Na sudu je Mirnesa sve priznala i pokajala se. Otvoreno je priznala da je ukrala 1,25 miliona eura i s njima pobjegla.

Printscreen RTL / Mirnesa za vrijeme izricanja presude

Pred okružnim sudom u Stuttgartu 42-godišnjakinja je otkrila što ju je na to nagnalo.

“Htjela sam biti s njim jer sam se jako zaljubila u tu osobu”, kazala je Mirnesa u sudnici, piše Bild. Pritom misli na Roberta S., čovjeka kojeg je upoznala samo 15 dana prije krađe i zbog kojeg je zaposlenica Prosegura postala lopov.

Printscreen RTL / Robert

Nakon što je upoznala 28-godišnjaka, on se neprestano raspitivao o njezinom poslu i obasipao ju je komplimentima. Ali Mirnesa je navodno više puta odbila njegov zahtjev za krađu novca.

Dodaje da je Roberta i njegovog prijatelja Marka I. upoznala na proslavi rođendana zajedničkog prijatelja prošle godine.

45-godišnji Marko I. je u pritvoru kao i ona, rečeno je. On je navodno organizirao bijeg Mirnese i Roberta, njenog bivšeg partnera. Nakon što ih je smjestio na sigurno, Mirnesa je u Beču ostala tri dana. Robert joj je dao 20.000 eura za bijeg preko Slovenije i Hrvatske u Jagodinu u Srbiji. Tamo je shvatila pravu narav Roberta S. i otkrila njegovu kriminalnu prošlost. Kad ga je pitala za novac rekao joj je da je na sigurnom.

Printscreen RTL / Robert

Shvativši svu težinu svoje situacije, otvorila je lažni profil na društvenim mrežama i zatražila pomoć od jednog prijatelja u Crnoj Gori, a onda i otputovala iz Srbije. Prijatelj, međutim, nije mogao da joj pomogne jer se plašio da bi time ugrozio sebe i svoju porodicu. Mirnesa se zatim u dogovoru sa advokatom vratila avionom u Štutgart i predala njemačkoj policiji.

Printscreen RTL / Mirnesa za vrijeme izricanja presude

Navodi da je zadovoljna trogodišnjom kaznom jer je “mogla proći i gore”, predviđali su joj kaznu od deset godina, i kaže da je nakon izlaska sa robije očekuje novi život sa traženjem posla i stana u Njemačkoj.

Nadalje, od Roberta do danas nema ni traga, ni njemu… ni eurima. Mirnesa je na sudu svjedočila da je on bio nalogodavac krađe.

Printscreen RTL / Robert

Sudac joj je očito povjerovao i stoga izrekao razmjerno blagu kaznu od tri godine zatvora.

Mirnesa  smatra da zna razlog zašto ga njemačke vlasti do sada nisu uspjele pronaći. Navodno ima kontakta s okruženjem srbijanskog predsjednika i mafijaša.