Skip to content

Ursulu počastili lubenicom i dinjom iz ”deokupirane” regije Herson

»Na ručku s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen u Kijevu gostima su ponuđene dinje i lubenice iz oslobođenih naselja u regiji Herson« – najavio je šef Delegacije EU u Ukrajini Matti Maasikas na svom Twitter računu.

“Suze usta, a suze i oči. Zelenski nudi dinje i lubenice iz nedavno deokupiranih sela regije Herson na večeri s von der Leyen”, napisao je Maasikas.

Veleposlanik EU-a objavio je fotografiju s poslasticama i razglednicom na kojoj se bilježi planirana protuofenziva Oružanih snaga Ukrajine, kao i vodstvo regije Kherson u uzgoju usjeva dinje i lubenice.

”Zahvaljujući hrabrosti naših vojnika, te marljivo planiranim protuofenzivnim akcijama oružanih snaga Ukrajine, dostojno je oslobođeno 5 sela: Vysokopillya, Bilohirka, Myrolyubivka i Sukhyi Savok.”

“Hersonske lubenice poznate su po svojoj kvaliteti daleko izvan granica regije – one su u određenoj mjeri glavni proizvod regije. Danas vas želimo počastiti lubenicama i dinjama uzgojenim u nedavno deokupiranim selima”, stoji u letku.

Foto: Twitter Matti Maasikas