Skip to content

UŠETAJU vam u dvorište i prisvoje imovinu, tako to funkcionira kod Ιzraelaca (VIDEO)

Napadi izraelskih doseljenika i sukobi ostavljaju desetke mrtvih Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali. Izraelski režim vrši racije, privode civile, ruše i otimaju palestinsku imovinu.

Ovo je trenutak kada su cionistički okupatori izbacili staricu Palestinku iz svog doma. Kuća, koja je generacijama pripadala njezinoj porodici, data je okupatorskim cionističkim imigrantima.

Cionistički režim ruši i palestinska groblja

U videu ispod, Palestinka je prigrlila grob svoga sina koji država Izrael namjerava srušiti i pretvori ga u igralište.

I prije rata s Hamasom, Zapadna obala je ključala

CNN je razgovarao sa stanovnicima Zapadne obale koji kažu da se boje vala nasilja izraelske vojske i sigurnosnih snaga, kao i osvetničkih napada oko 700.000 izraelskih doseljenika.

Otkako je Izrael preuzeo kontrolu i okupirao Zapadnu obalu 1967. od Jordana nakon šestodnevnog rata, teritorij, za koji se stanovnici nadaju da će biti dio buduće palestinske države, naselili su izraelski civili, često pod vojnom zaštitom.

Šta biste Vi uradili da vam strana vojska sruši vrata, pretuče majku, zatvori oca i ukrade vašu kuću? – pitanje je koje je postavio novinar i pjesnik Muhamed u videu ispod.

Palestinci nisu sigurni nigdje, prije par dana je doseljenik ubio Ρalestinca dok je brao masline na Zapadnoj obali.

Od ranije je već poznato da je izraelski ministar nacionalne sigurnosti podijelio jurišne puške doseljenicima. Distribucija je usmjerena na područja u blizini pojasa Gaze, Zapadne obale i mješovitih gradova u kojima žive Židovi i Arapi u Izraelu.

Do sredine septembra ove godine, Ujedinjeni narodi su izvijestili o 798 incidenata povezanih s doseljenicima na okupiranom području, u kojima je ozlijeđeno 216 Palestinaca. U istom razdoblju izraelske snage ubile su 179 Palestinaca na Zapadnoj obali.