Skip to content

Ušetala u banku, radnici joj izbrojili tuđih 1,3 miliona eura, pa mirno izašla

Policija traga za ženskom osobom koja je 12. aprila, koristeći faΙsifikοvana dokumenta klijentkinje Lovćen banke, sa njenog računa podigla 1,3 miliona eura!

Prema saznanjima “Vijesti“, iz te bankarske institucije dan kasnije obavijestili su policiju, kada je Budvanka M.O. rekla da ona nije zahtijevala da joj se isplati novac koji je čuvala u banci.

Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da je tada i utvrđeno da su novac dali osobi koja je priložila faΙsifikοvanu ličnu kartu na ime M.O. Preνarantkinja je, navodno, 11. aprila najavila da će podići ušteđevinu u filijali banke u Herceg Novom, odakle su je, s obzirom da se radi o velikom iznosu, obavijestili kada da dođe.

Ušetala sa rancem i uzela novac

Osumnjičena /Foto: Vijesti

Dan kasnije ona je sa rancem ušetala u banku, uzela novac i otišla. Prevara je otkrivena kada su spisi poslati centrali banke u Podgorici, odakle su kontaktirali klijentkinju koja im je saopštila da duže od godinu nije dolazila u Crnu Goru.

– Po nalogu tužioca poduzimaju se mjere i radnje na identifikovanju NN osobe koja je počinila prevaru. Izuzeti su snimci sa nadzornih kamera koje su jasno zabilježile počinioca” – rekli su nezvanično iz policije.

Oglasila se i banka

Prema istim informacijama i u LB se sprovodi interna istraga. Iz te banke danas su saopštili da je NN lice uz upotrebu faΙsifikοvanih dokumenata počinilo “prevarnu radnju” na štetu jednog njihovog klijenta.

Kazali su i da su upoznali nadležne sa događajem i da će dati maksimalan doprinos da se utvrde krivci.

– Poduzete su sve mjere da se oštećeni klijent u cijelosti zaštiti, uz napomenu da se radi o izοlovanom slučaju koji je pokriven polisom osiguranja i koji ne može uticati na redovno funkcioniranje Banke – saopštili su iz te banke, pišu Vijesti.