Skip to content

Uzela je čekić i razbila posuđe s nacističkim obilježjem: ‘Dobilo je što zaslužuje’

U viralnοm videu koji je na TikTok postavio Adam Feldman, može se vidjeti žena kako razbija posuđe s nacističkim obilježjima, datirano iz 1942. godine.

Muškarac koji je držao kameru odmaknuo od posuđa prije nego što je upitao: “Što ćeš učiniti s njim?”

Kao odgovor, žena je pogledala u kameru i rekla: “Razbit ćemo ga na komadiće i dati mu tretman kakav zaslužuje.”

Nekoliko sekundi kasnije, žena je uzela čekić i razbila posudu. Komadići su se raspršili po ručniku koji je bio podmetnut kako bi se spriječilo da se predaleko rasprše.

Adam Feldman, koji je kazališni kritičar sa sjedištem u New Yorku rekao je za Newsweek da su dvije osobe na videu njegovi roditelji, oboje u 80-ima i Jevreji.

Čin je bio simboličan za obitelj koja je izgubila rodbinu u hοlοkaustu. Feldman je za Newsweek rekao da se njegov pokojni djed Sidney preselio iz Poljske u Montreal prije rata, ali je većina njegove obitelji ostala tamo. Sidneyjeve roditelje, brata, dvije njegove sestre i 10 njegovih rođaka i nećaka na kraju su ubili nacisti.

Kad su njegovi roditelji nedavno počeli razgovarati sa susjedom na Floridi, koji je bio porijeklom iz Nizozemske, susjeda je rekla da je naišla na posuđe s nacističkim simbolom na dnu. Zatim ju je predala Feldmanovim roditeljima. Odlučili da bi bilo katarzično razbiti ga! Što su i učinili.

Moj tata je snimio video od 20 sekundi moje mame kako ga razbija i poslao ga meni i mojoj braći i sestrama“, rekao je Feldman za Newsweek i kaže da se “oduševio” videom, te ga je postavio na TikTok u nadi da će i drugi ljudi uživati ​​u simboličnoj gesti. Priznao je da ga je popularnost videa iznenadila te da je velika većina pozitivno reagirala na razbijanje predmeta.