Skip to content

Vanzemaljci još nisu kontaktirali Zemlju jer ovdje nema znakova inteligencije, tvrdi studija

  • Ako vanzemaljci stvarno postoje, zašto nas već nisu pokušali kontaktirati?

Nedavna studija sada je iznijela novo objašnjenje zašto vanzemaljci nisu posjetili naš planetzato jer ovdje nema nikakvog znaka inteligencije, ustvari najvjerovatnije ne dobivaju nikakve informacije sa Zemlje.

Tvrdi se da tehnološke poruke sa Zemlje možda još nisu doprle do vanzemaljskog života. To je zato što se radiovalovi šalju tek od 1930-ih, a poruka iz Areciba 1974. Dosegli su samo oko 15 000 zvijezda od 400 milijardi koliko ih ima na Mliječnom putu.

Sve ovo je dokaz da izvanzemaljski život jednostavno nije imao dovoljno vremena da nam odgovori, kažu istraživači. Autor studije Amri Wandel, astrofizičar s Hebrejskog sveučilišta u Jeruzalemu, napisao je u radu da je potrebno vrijeme da povratna poruka vanzemaljaca stigne natrag.

Foto: Pixabay Thomas Budach

U suštini, samo su zvijezde unutar 50 svjetlosnih godina imale vremena odgovoriti otkako je Zemlja počela emitirati duboko u svemir.

I ne samo to, prvi Zemljini radijski signali nisu bili namjerno poslani u svemir, što znači da bi ih vanzemaljcima bilo teško razlikovati zbog toga koliko bi bili zbrkani nakon što bi dosegli jednu svjetlosnu godinu u svemir.

Tek 1974. godine poslali smo prvo namjerno emitiranje velike snage izvanzemaljcima s porukom Arecibo. Međutim, od tada postoje planovi za slanje još jedne u obliku Beacon in the Galaxy (BITG) poruke.

Sadržat će crtež DNK, Sunčev sustav i dijagram muškog i ženskog oblika, ali također sadrži puno više informacija o osnovnoj matematici i znanosti nego što je to bila poruka iz Areciba.

Foto: Pixabay TheDigitalArtist

Moguće je da čekaju da Zemljini tehnološki signali dopru do njih ili je njihov odgovor još uvijek na putu, piše Daily Mail.