Skip to content

VELIKI ukrajinski raketni napad na Krim, 24 osobe povrijeđene

Najmanje 24 osobe ozlijeđene su u raketnom napadu Kijeva na krimski grad Sevastopolj, uključujući četiri pacijenta čije je stanje umjereno teško, napisao je guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev na Telegramu.

Sevastopolj

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je da je Kijev noću s 10 krstarećih raketa napao tvornicu za popravak brodova Ordzhonikidze u Sevastopolju, kao i tri bespilotna čamca – odred brodova Crnomorske flote u plovidbi morem.

PZO je oborila 7 projektila, dva broda na popravku su oštećena, a sve čamce uništio je patrolni brod Vasilij Bikov. Prema preliminarnim informacijama guvernera Sevastopolja, Mihaila Razvožajeva, 24 osobe su ozlijeđene u noćnom napadu.

RBC-Ukrajina također javlja da je izveden raketni udar na Sevastopolj

U Sevastopolju su 13. septembra u noćnom raketnom udaru oštećeni veliki desantni brod i ruska podmornica, javlja RBC-Ukrajina pozivajući se na podatke Glavne obavještajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine.

Zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga zahvalio pilotima na “radu” i tvrdi da… nastavak slijedi

Raketni napad na Krim izveo uz pomoć avijacije? To je jasno rekao zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga Nikolaj Oleshchuk, javlja Strana.

“…Dok se okupatori još se oporavljaju od noćnog udara u Sevastopolju, zahvaljujem pilotima Zračnih snaga Oružanih snaga Ukrajine na izvrsnom borbenom radu! Nastavak slijedi…” napisao je Oleschuk.

“Nastavak slijedi”, kaže zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga Nikolaj Oleshchuk

Podsjetimo, raketni napad izveden je na Sevmorzavod, gdje se popravljaju ruski ratni brodovi i podmornice.

Prema ukrajinskim obavještajnim službama, desantni brod i podmornica oštećeni su u raketnom udaru u Sevastopolju.

Rusko ministarstvo obrane navelo je da su tijekom napada oštećena dva broda na popravku u Sevmorzavodu, na koja je otvorena vatra. Imena brodova nisu objavljena.