Skip to content

(VIDEO) Ruski milijarder pet dana glumio beskućnika, a onda počeo da dijeli milione

  • Rijaliti šou ‘Tajni milioner’ koji je emitovan prije nekoliko godina ugostio je bogataša Aleksandra Roslijakova.

On je morao da se na pet dana pretvara da je učitelj koji nema kuću, iako svaku zimu provodi na Baliju.

Aleksandar je u džepu imao samo 1.000 rubalja (oko 15 eura), pa je za njega učestvovanje u ovoj emisiji bio pravi test.

Jednu noć ruski oligarh proveo je u skloništu za beskućnike ‘Everybody’s Road’ čiji su osnivači Denis i Elena Tsoi. Nakon boravka ovdje, Aleksandar je riješio da ovom paru pokloni luksuznu vilu vrijednu 111.000 eura. Par je i od luksuzne kuće koju su dobili na poklon napravio sklonište za beskućnike gdje već sada živi 27 osoba.

Milioner je svoj drugi poklon dao piscu Arseniju Jankovoskom kojeg je upoznao u skloništu. Aleksandar mu je poklonio stan i ugovor sa izdavačem koji će objaviti njegovu knjigu. Arsenij sada piše knjigu “Druga šansa” koja će opisati njegov život, uključujući i susret sa Aleksandrom.

Još jedan stan oligarh je poklonio Svetlani Stepanovoj i njenoj djeci. Svetlana je prije nego što je upoznala Aleksandra lutala po iznajmljenim stanovima sa četvero djece i jedine stvari koje su imali su bili krevet i kofer sa uspomenama. Pored četvorosobnog stana, Aleksandar je Svetlani poklonio i milion rubalja (oko 15.000 eura). Nakon ovog velikodušnog poklona, Svetlana planira da usvoji još djece.

Još 15.000 eura ruski milioner poklonio je Andreju i Nataliji, mladoj porodici čije dijete boluje od hidrocefalusa. Ljekari ovim mladim roditeljima i dalje govore da ostave dijete, ali oni ne odustaju. Novac koji su dobili dat će na liječenje djeteta.

Oligarh je tokom pet dana učestvovanja u ovoj emisiji za hranu morao da radi u skloništu za pse “Valenta” i tu je ostavio poklon od 15.000 eura.

Roslijakov je ljudima koje je susreo tokom pet dana učešća u emisiji ostavio velikodušne poklone.

Aleksandar je rodom iz Moldavije, odrastao je u vojnoj obitelji i krenuo očevim stopama, diplomirao je na Sveučilištu pomorske flote u Sankt Peterburgu (Rusija). Danas je vlasnik obrta za prijevoz, bavi se prijevozom nafte. Alexander kaže da je svoju prvu, osobnu aktovku Beryozka čekovima i dolarima zaradio s 19 godina. Sada je vlasnik velike transportne tvrtke “Onego Shipping”. Ogranci su otvoreni po cijelom svijetu: Engleska, Nizozemska, Kina, Grčka, Japan itd.