Skip to content

(VIDEO) Udaljili policajce iz službe jer su na pretresu jeli sir i čvarke

Policajac piše na papir dok ga osumnjičeni nudi hranom, što ovaj i prihvaća.

Zagrepčanin, Tomislav Sabljo, optuživan za niz kriminalnih djela i koji je ubijen prošli mjesec u noćnom klubu Ritz, za stolom reže sarmu. Hranom nudi i policajca koji za istim stolom piše bilješke nakon što su Sablji policajci došli u kućnu pretragu. Jedan policajac se poslužio, a sve je popraćeno i osmijesima.

Na videu se vidi jedan policajac kako, s tada osumnjičenim Sabljom, razgovara za stolom punim hrane.

Probaj sir, da ne kažeš da nisi probao. Samo krkaj, Roki – govori Sabljo policajcu nakon čega ovaj i uzima komad sira.


Ti si još najbolje prošao, ti pišeš… Probaj i čvarke – dodaje policajcu koji je za stolom pisao na papir.

Iz zagrebačke policije kažu kako je snimka nastala u decembru 2021. godine te da su zbog toga udaljili trojicu policajaca iz službe.

Snimka je tek ovih dana procurila u javnost.

Načelnik zagrebačke policijske uprave Marko Rašić udaljio je iz službe svu trojicu policijskih službenika te će protiv njih podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. O događaju sa snimke odmah je obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo koje će policija izvještavati o svemu utvrđenom – istaknuli su iz policije.

– Svjestan sam koliko nepopravljivu štetu ugledu policijske službe nanose ovakva, u najmanju ruku neprofesionalna ponašanja u redovima zagrebačke policije. No, radi se o izoliranim slučajevima za koje sustav ima odgovor i dovoljno snage da se s njima nosi. Samo je jedan ispravan odgovor i stoga ostajem dosljedan u inzistiranju na sankcioniranju ovakvih, neprimjerenih ponašanja policijskih službenika – poruka je načelnika zagrebačke policije, piše 24sata.hr.