Skip to content

Vidovita Radenka, ljudima uzela najmanje 810.000 KM – Uhapšena je

“Vidovita Radenka”: Preνarom uzela skoro 810.000 KM. Damnjanovićeva se u oglasima na televiziji predstavljala kao Baba Persida i Vidovita Radenka, te navodila da liječi brojne bοlesti i skida crnu magiju

Zorica Damnjanović (64) iz Zemuna uhapšena je zbog sumnje da je lažno predstavljajući se, obećavajući da će izliječiti brojne bοlesti, od tri osobe uzela 809.616 KM, javlja Atvbl.

Damnjanovićeva se u oglasima na televiziji predstavljala kao Baba Persida i Vidovita Radenka, te navodila da liječi brojne bolesti i skida crnu magiju. Sumnja se da je na ovaj način prevarila veliki broj građana, a za sada su otkrivena tri slučaja.

Јoš 2016. godine žena iz Doboja prijavila je da je njena kćerka pronašla oglas u kojem se navodi da “baba Persida” liječi nervozu, nesanicu i depresiju na daljinu.

Nakon toga one su stupila u kontakt s njom i više puta joj slali novac. “Baba Persida” je tražila da prodaju stan. Oštećena ju je poslušala i prodala stan u Doboju od 62 kvadrata za 50.000 KM.

Prevarantkinja joj je rekla da zatim kupi crnu torbu da u nju stavi kafu, slatkiše, čarape i drugu garderobu i da pare rasporedi po torbi. Zatim joj je rekla da ode na autobusku stanicu u Doboju i torbu pošalje za Bijeljinu što je žena i učinila.

Godinu dana kasnije, policiji u Doboju je prijavljena još jedna preνara koju je počnila Damnjanovićeva, a u ovom slučaju uzela je skoro 760.000 KM.

Policiji je tada muškarac iz Dervente, a koji trenutno živi u Njemačkoj, rekao da ga je prevarila žena koja se predstavila kao “Vidovita Radenka”.

On je policiji ispričao da je na televiziji vidio oglas u kojem piše da “Vidovita Radenka” liječi razne bolesti. Htio je da se njegova supruga izliječi od karcinoma dojke, te je pozvao taj broj.

Zatim je u više navrata autobusom toj ženi slao novac i zlatni nakit, sa odjevnim predmetima i hranom, kako bi ona navodno mogla da obavi obrede.

Treći slučaj je se desio nedavno u Derventi, kada je Damnjanovićeva uhapšena.

Oštećena je prijavila pοliciji u Oštroj Luci da je isto na televiziji vidjela oglas o skidanju crne magije i stupila u kontakt sa tom osobom. Ta žena joj je rekla da u torbu spakuje odjeću i da stavi 13.000 KM, te da je pošalje ili donese do Dervente, što je ona i uradila.

Zatim je oštećena jučer ponovo krenula autobusom u Derventu kako bi predala torbu prevarantkinji, a u kojoj je bila odjeća i još 3.000 KM.

Policija iz Oštre Luke je obavijestila odmah policiju iz Dervnete, gdje su pronašli osumnjičeni i uhapsili je.

Damnjanovićeva je predata u nadležnost tužilaštva, prenosi Alternativna tv Banja Luka.

Sidebar