Skip to content

Violetu zaustavila policija, a ona ih pijana izvrijeđala: “Dobro veče majmune! Ti si simpatičan, zato si majmunče!”

Žena imena Violeta privedena je pod utjecajem alkohola nakon što je izvrijeđala policajca u prisutnosti djelatnika hitne pomoći koji je stigao na intervenciju kako bi ocijenio je li sposobna za zadržavanje, piše Danica.hr.

U presudi stoji da se sve dogodilo u februaru ove godine oko 18.30 u mjestu Matijevići kod Dvora, a Violeta je na koncu prijavljena za remećenje javnog reda i mira.

“Narušavala je javni red i mir na način da je, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.83 g/kg, naročito visokim tonom vrijeđala i omalovažavala policijskog službenika riječima:

“Dobro veče, majmune! Ti si simpatičan, zato si majmunče”, rekla je žena.

“To je rekla u prisustvu djelatnika hitne medicinske pomoći Dvor”, zaključila je prekršajna sutkinja u presudi koju je donijela.

Violeta je prvo prebačena u Dom zdravlja gdje je pregledana, s obzirom da je bila pod velikim utjecajem alkohola.

Nakon toga, oko 1.50, uhapšena je i zadržana u policijskom pritvoru. Puštena je oko 11 sati, nakon što se potpuno otrijeznila.

Sudac ju je proglasio krivom i kaznio sa 70 eura. Međutim, kako je dan provela u policijskom pritvoru, ne mora ništa da plati. Samo za troškove prekršajnog postupka treba da plati 15 eura. Presuda je pravosnažna i Violeta na nju može da uloži žalbu.