Skip to content

Vjerenik je ostavio jer je bila debela, dvije godine kasnije postala je Miss Britanije

– Jen Atkin uživala je planirajući svoje vjenčanje iz snova, kada je njezin zaručnik iznenada otkazao vjenčanje.

Njegov razlog za odbacivanje svoje rumene buduće mladenke? Jela je previše nezdrave hrane i postala je “predebela”.

“Onog dana kad je otišao mislila sam da je moj svijet završio – plakala sam tjednima i koristila hranu kao svoju utjehu. Ali to je na kraju bila najbolja stvar koja mi se dogodila.”

Kao dijete, suočavala se s velikim brojem izazova. Mnogi su joj upućivali uvredljive riječi i rugali joj se na putu do igrališta. Njihovi okrutni nadimci odzvanjali su joj u ušima, zbog čega je srce boljelo. I da stvar bude gora, gađali su je hranom…

Kada je dobila vozačku dozvolu, pristup brzoj hrani postao je još pogodniji. Zajedno s dečkom, posjećivala bi barove i uživali bi u hrani. No, bez obzira na sve, Atkin je čvrsto vjerovala da je njen dečko bezuslovno voli. Ipak, on je odlučio da prekine vezu baš u jeku planiranja vjenčanja.

Ubrzo je stigao ključni trenutak kada je shvatila da ne može stati u svoje haljine, što je navelo da se izvaga i otkrije šokantan razmjer svog debljanja. Ta je spoznaja u njoj podstakla odlučnost da napravi promjenu i preuzme brigu o sebi.

 

Jen se ubrzo upisala u svoju lokalnu teretanu i od tada se nije osvrnula – umjesto toga gleda na veće i bolje stvari, redovno trenira i igra fudbal, uključujući jačanje svoje karijere u country glazbi.